Davo brouwt samen met Gulpener ‘Buitenpost’, ter ere van de opening van het nieuwe Landgoed Buitenpost in Twello.
Volledig scherm
PREMIUM
Davo brouwt samen met Gulpener ‘Buitenpost’, ter ere van de opening van het nieuwe Landgoed Buitenpost in Twello. © Ronald Hissink

Twellose Buitenpost opent het terras met nieuw witbiertje van Davo en Gulpener

De nieuwe Buitenpost in Twello is open. De kassen van het voormalige Hof van Twello zijn opgeknapt, het terrein is opgevrolijkt. Zo staat de eerste safaritent er en zijn op allerlei plekken terrasjes gemaakt. Om de opening te vieren, heeft bierbrouwer Arnoud Pijpker van Davo samen met de brouwmeesters van Gulpener een witbier gemaakt: Buitenpost. 

 1. Vetkamppraat! Eerste podcast over Go Ahead Eagles: ‘Bijzonder dat zoiets er nog niet was’
  PREMIUM

  Vetkamp­praat! Eerste podcast over Go Ahead Eagles: ‘Bijzonder dat zoiets er nog niet was’

  De timing is perfect: net nu de spannendste weken van de competitie in de eerste divisie zich aandienen, komen twee journalisten en een videomaker uit Deventer met een podcast over Go Ahead Eagles. Gisteren verscheen de eerste aflevering online, met hoofdrollen voor een supporter van het volk, oud-speler Martin Koopman met een bloedmooie vrouw, burgemeester Ron König en voormalig vedette Istvan Bakx. ,,Zoiets was er nog niet, dat verbaasde me al”, zegt mede-maker Roy Heethaar.
 2. Hoeveel ic-bedden zijn er in onze regio en komen we tekort? Niemand die het kan vertellen
  PREMIUM

  Hoeveel ic-bedden zijn er in onze regio en komen we tekort? Niemand die het kan vertellen

  De regionale ziekenhuizen balanceren op het randje. Het aantal coronapatiënten blijft hoog en personeel loopt op het tandvlees. Het lukt amper om voldoende ic-bedden vrij te maken volgens de regionale en landelijke afspraken. ‘Als er een andere crisis toeslaat, zullen er niet genoeg ic-bedden zijn’, zo waarschuwt de zorg deze week in de coronamonitor van de Veiligheidsregio IJsselland. Maar hoeveel ic-bedden zijn er eigenlijk in onze ziekenhuizen?

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Welke duistere geheimen nam Wim S. mee zijn graf in?
  Play

  Welke duistere geheimen nam Wim S. mee zijn graf in?

 2. EOD heeft handen vol aan hobby-bomzoekers: 'Levensgevaarlijk'
  Play

  EOD heeft handen vol aan hob­by-bomzoekers: 'Levensge­vaar­lijk'

Deventer