Volledig scherm
Ook in het Noordenbergkwartier boosheid bij William van Vemde: ,,M'n parkeervergunning voor m'n bedrijf kost tussen 700 en 800 euro per jaar. Daar mag iets tegenoverstaan.'' foto Ronald Hissink

Twijfels over betaald parkeren op vergunninghouderplekken blijven

DEVENTER - Is er nu wel of geen onderzoek uitgevoerd naar de gevolgen van het plan om parkeerplekken voor vergunninghouders in Deventer ook open te stellen voor betaald parkeerders? Nee, zeggen bezwaarmakende vergunninghouders. Ja, zegt de gemeente en verwijst naar de meest recente 'parkeermonitor'.

Die Parkeermonitor bevat tellingen van het aantal parkeerplekken in en om de binnenstad. Daarin staat dat ook op de drukste tijden, zaterdagmiddag, plekken vrij zijn.

Het stuk dateert van 2014. Vergunninghouders, die in een vereniging (in oprichting) desnoods naar de rechter stappen tegen de maatregel, zien in die tellingen bovendien onvoldoende onderscheid tussen betaalde plekken en vergunninghoudersplekken. Over zoekverkeer door de plekken te mengen, staat helemaal niets in de parkeernota, die om de twee jaar verschijnt en niet specifiek voor de maatregel is uitgevoerd. De maatregel moet Deventer drie ton per jaar opleveren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer