Volledig scherm
Friese uitgeverij RDMG verhuist naar Munsterstraat in Deventer. © AB HAKEBOOM

Uitgeverij RDMG verhuist van Leeuwarden naar Deventer

RDMG Uitgevers verhuist van Leeuwarden naar Deventer. Het bedrijf dat organisaties ondersteunt in het bijhouden van wijzigingen in wet- en regelgeving verwacht in deze regio makkelijker aan goed personeel te komen. Bovendien huizen bedrijven waar RDMG mee samenwerkt, zoals Tauw, in Deventer.

Het bedrijf wil in Deventer aan de Munsterstraat verder groeien. ,,Wij houden veranderende wet- en regelgeving in de gaten voor onze klanten", legt Floor Ham uit. Bedrijven in industrie en voedselverwerking  maken onder meer gebruik van de diensten van RDMG, dat 25 jaar geleden startte in Friesland. Daarbij gaat het onder meer om bijvoorbeeld ISO-certificering te kunnen behouden. 

Publicaties

,,Er zijn misschien wel 1000 publicaties per week", zegt Ham. ,,Teveel voor onze klanten om allemaal bij te houden, terwijl er wel echt wetswijzingingen zijn die van invloed zijn op hun bedrijfsvoering. Van die duizend publicaties zijn er misschien 150 relevant voor onze bedrijven. Maar dan moet je wel eerst weten welke publicaties er zijn. Het gaat om wetgeving op lokaal, provinciaal, landelijk en Europees gebied, onze redactie voegt er dan nog weer relevantie opmerkingen aan toe.”

Waar 25 jaar geleden de wijzigingen per cd-rom naar klanten verstuurd werden, is er nu een online register en lanceert RDMG twee weken na de verhuizing naar Deventer de compleet nieuwe applicatie Pharius. ,,Met register kunnen onze klanten al precies zelf aangeven welke bedrijfstakken en wetswijzigingen op hen van toepassing zijn. Pharius gaat daar verder in.”

Samenwerkingspartners zoals Tauw, Arcadis en Royal HaskoningDHV gebruiken de informatie van RDMG om voor hun eigen klanten de wet- en regelgeving te volgen. ,,Ook een reden om meer midden in het land te willen zitten. Tauw is een grote partner van ons. Dichterbij zitten is dan praktisch. Maar ook omdat personeel beter te vinden is in het midden van het land. We werken veel voor industrie, bijvoorbeeld in Rotterdam. We willen klanten ook wel eens bij ons uitnodigen. Dan is Deventer in alle opzichten praktischer.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer