Volledig scherm
Schets van de uitkijktoren die mogelijk in de nevengeul bij De Hoven in Deventer komt. © Foto Het Rondeel

Uitkijktoren voor nevengeul IJssel

DEVENTER - Plannen voor de bouw van een uitkijktoren in de nevengeul bij de Hoven zijn een stap verder.

Studenten van Saxion hebben samen met Architectuurcentrum Rondeel en de ontwerpers van de toren onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van de toren.

De tussenstand daarvan presenteren Rondeel en Saxion donderdagavond in Loods570 in het Deventer Havenkwartier. Het plan voor de uitkijktoren is een van de acht ontwerpen die vorig jaar werden ingediend bij de twintigste verjaardag van het Rondeel. Het architectuurcentrum besloot toen ter gelegenheid van zijn jubileum acht plannen aan de stad cadeau te doen. Ontwerpers van de uitkijktoren zijn Wanda Schaap en Huib Ribbens.

Saxion vaardigt elk kwartaal een nieuwe groep studenten af uit Saxion stadsLAB. Donderdag ronden de studenten die sinds de zomer onderzoek hebben gedaan hun project af. Ze geven het stokje nu door aan een volgende groep. De studenten hebben tot nu toe onderzoek gedaan naar factoren die helpen het plan van de grond te krijgen.

De bijeenkomst aan de Oostzeestraat 2 begint om 20 uur.

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer