Volledig scherm
Het orkest krijgt hulp van vier zangeressen. Op de achtergrond een vol terras van café Koerkamp. © Pim Velthuizen

Uniform gaat uit bij fanfare in Lettele

Spijkerbroeken en popliedjes op het podium. Een vol en zonovergoten terras van café Koerkamp was maandagmorgen getuige van de gedaantewisseling die de Lettelse fanfare Beatrix heeft ondergaan. Andere muziek, uniformen die in de kast blijven hangen en als klap op de vuurpijl een andere naam. Fanfare Beatrix gaat verder als More Music Orkest.

Met de koerswijziging wil de muziekvereniging uit Lettele meer inwoners van Lettele en Okkenbroek met hun muziekinstrument op het podium lokken. Jonge inwoners ook, die moderne popliedjes prefereren boven de traditionele fanfaremuziek. ,,We willen meer in deze tijd staan’’, zei voorzitter Duco Schilstra van de muziekvereniging uit Lettele.

Volledig scherm
Fanfare Beatrix, voortaan verder als More Music Orkest. © Pim Velthuizen

Meer mensen, meer jongeren, maar ook meer muziek, zo verwees Schilstra naar de nieuwe naam die op een doek aan de muziekkoepel werd uitgerold. ,,We doen ons jasje uit, dragen ons uniform niet meer, lopen niet meer op straat, laten u wat anders horen, maar blijven wel vertrouwde dingen doen als het begeleiden van de openluchtdiensten in Lettele en Okkenbroek en op 4 mei de dodenherdenking’’, aldus Schilstra. Ook de bloemenactie voor Moederdag en de inzameling van oud papier blijft bestaan.

Op het podium werd het orkest alvast bijgestaan door de jeugdige zangeressen Marleen Rodijk, Eva de Munnik, Mariëlle Verhoef en Maren Buyvoets. Tussen twee nummers in lieten leerlingen van de basisschool zien wat ze in amper zestien weken konden leren. Met hulp van Muzieknetwerk Salland wisten de leerlingen de eerste beginselen van lastige instrumenten als trompet en bügel onder de knie te krijgen. Nu nog het podium op. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer