Volledig scherm
Meerdere mensen zijn donderdagavond weggelopen bij de voorstelling Lubach Live van cabaretier Arjen Lubach. Dat vertelt hij op Instagram. De theatermaker trad op in Theater Voorhuys in Emmeloord. © ANP Kippa

‘Urkers’ en 'rechtse stemmer’ verlaten zaal bij optreden Arjen Lubach in Emmeloord

‘Urkers’ en iemand die Arjen Lubach een ‘linkse rat’ noemt hebben de theaterzaal in Emmeloord verlaten. De meeste mensen hielden de voorstelling van Arjen Lubach in het Voorhuys gisteravond wel vol, is de cabaretier gelukkig. Vier mensen verlieten voortijdig de zaal van de cabaretier. De ‘Urkers’ konden grollen over de kerk niet waarderen, denkt Lubach. 

Hij schrijft bij zijn Instagrampost: ,,Ik heb denk ik over alle politici van alle politieke kleuren al wel grapjes gemaakt, maar mijn grapjes over een zekere rechtse politicus leverden me vanavond een welluidend “linkse rat!” op, alvorens iemand de zaal verliet. Even daarvoor waren er drie Urkers al vertrokken tijdens grappen over de kerk. Deze 99% die bleef zitten was dan weer super! Dank voor een enerverende en enthousiaste avond in Emmeloord.”

 1. Gijs Esders gaat door waar zijn sportvrienden afhaakten

  Gijs Esders gaat door waar zijn sportvrien­den afhaakten

  Terwijl hij zijn springoefeningen doet in Valkenburg, kijken zijn vrienden van een afstandje toe. Zonder inspanning, zonder zweetdruppels, af en toen een slok van hun bier nemend. Gijs Esders (27) zakt nog een keer diep door zijn knieën, buigt zijn lichaam voorover en komt dan met die enorme krachtsinspanning. Omdat het op het programma staat. Maar de schaatser uit Deventer is alleen aan het trainen tijdens dit weekje weg in Zuid-Limburg. Omdat hij van de vriendengroep nog de enige is die zijn sportieve droom najaagt. En dat doet toch een beetje pijn.
 2. Feesten bij Deventer Buitensociëteit mag op voorwaarde van extra maatregelen
  PREMIUM

  Feesten bij Deventer Buitenso­cië­teit mag op voorwaarde van extra maatrege­len

  De Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer krijgt een omgevingsvergunning zodat zij de feestactiviteiten kan blijven voortzetten. Het Voorster college heeft het verzoek van buurtbewoners om handhavend op te treden tegen de Buitensociëteit wegens geluidsoverlast en illegale activiteiten afgewezen. Het college eist wel dat het bedrijf van wethouder/ondernemer Arjen Lagerweij maatregelen treft om de overlast te minimaliseren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer