De GGD-vaccinatiebus op de Brink in Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
De GGD-vaccinatiebus op de Brink in Deventer. © Ronald Hissink

Vaccinatiebus gaat voorlopig nog door met bezemronde: ‘Blij met elke prik’

Je zou denken dat iedereen die een coronaprik wilde, zich onderhand wel een keer gemeld heeft. Toch trekken de vaccinatiebussen van de GGD, waar je zonder afspraak in de lunchpauze of tijdens het shoppen terecht kunt, nog steeds publiek. Soms zelfs meer dan verwacht, merkte arts Siem Looijen van GGD IJsselland onlangs nog, toen de bus een dag in het dorp Tuk bij Steenwijk stond. 

5 reacties

 • T blankhorst

  2 maanden geleden
  Geachte De Jong. Klopt dat er gevaccineerden in het ziekenhuis liggen. Maar dat staat niet in verhouding met niet gevaccineerden die in ziekenhuis liggen. Je bent niet alleen op de wereld : hou op met pochen hoe gezond je bent en daar de verkeerde conclusies uit te trekken. Vraag maar eens hoe de verdeling gevaccineerden niet gevaccineerden zijn. Hoop van harte dat je gezond blijft.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind de bus heel belangrijk,ervzijnmongetwijfeld veel mensen die om welke reden ook zich nog niet hebben laten vaccineren en die verlaagt misschien de drempel,nu is het Corona,volgend jaar misschien eenmandere verwekker,een mooie manier om te kijken of de bus een mooie aanvulling is
 • Geert Ladan

  2 maanden geleden
  Bizar om iemand die bewust kiest om geen vaccinatie neemt een “weigeraar” te noemen. Nee hoor er zit helemaal geen druk of pressie achter! Beslis voor jezelf en wat er onderhand allemaal bekend is en je ziet dat het vaccin gewoon niet doet wat ze hadden voorspeld ben ook ik blij dat ik het niet heb genomen.
 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Ik heb nooit mijn prik gehaald en daar tot dusver ook nooit spijt van gehad. Ik zie nu collega’s die wel dubbel gevaccineerd zijn en nu alsnog ziek thuis zitten (en positief testen), alleen ik blijf gezond. Ik ben bang dat de vaccins minder goed werken dan eerst gehoopt, dat zie je nu ook in Israel, die eerder begonnen is met vaccineren en de ziekenhuizen weer veel gevaccineerde patiënten hebben. Dus ik ben blij dat ik mijn vaccin niet heb genomen!
 • Esseline McKenzie

  2 maanden geleden
  Heel goed! Niet elke ongevaccineerde is kennelijk een weigeraar. Blijf doorgaan GGD
 1. Harry en Marten ontwerpen nieuwe erven op het Sallandse platteland: ‘Niet automatisch de oude boerderij platgooien’
  PREMIUM

  Harry en Marten ontwerpen nieuwe erven op het Sallandse platteland: ‘Niet automa­tisch de oude boerderij platgooien’

  Landschapsadviseur Harry ten Have en architect Marten Jansen werken al bijna vijftien jaar samen. Hun passie? Het karakter van het Sallandse landschap behouden mét ruimte voor nieuwe bewoners. Hun grootste ergernis? ,,Als er ergens weer zo’n witgepleisterde Gooise villa in het Sallandse landschap staat te glimmen. Prima, zo’n woning, maar niet op die plek.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer