Vader en dochter Dullaert richten 400 vierkante meter aan kunst in als pop-upgalerie in Deventer

videoDe Mondriaanhuiscollectie werd hen in de schoot geworpen. En met zoveel honderden moderne werken moet je uitpakken. Anna Dullaert, taxateur en antiquair in opleiding, greep samen met haar vriend de witkwast. Een leegstaand winkelpand op het Broederenplein is omgetoverd tot tijdelijke galerie. Zes dagen is de expositie - waarbij alles te koop is - te zien.

Anna is in opleiding bij haar vader, Peter Dullaert. Hij is directeur van Klooster Nieuw Sion en pastoraal werker, maar in het dagelijks leven register-taxateur en antiquair. ,,Het zijn de tegenstellingen in mijn leven’’, glimlacht Dullaert. ,,Mijn ene oma was religieus, de andere een handelaar in van alles. Op mijn twaalfde ging ik al mee naar de eerste inboedeltaxatie.” Door zijn studie theologie en zijn voorliefde voor religie is het niet gek dat juist religieuze kunst zijn specialisatie is. Maar als een van de vier register-taxateurs in de provincie is hij toch vooral generalist. En dat is waarin Anna nu al vier jaar meeloopt en leert. Zoals Peter het vak van oma leerde, krijgt Anna het nu met de paplepel ingegoten.

 1. Sallandse mountainbikers zetten grote stap in verwezenlijken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen
  PREMIUM

  Sallandse mountainbi­kers zetten grote stap in verwezen­lij­ken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen

  Vijf dagen lang buffelen, zweten en ook een beetje genieten. Marco Zomer (48) uit Raalte en Maarten Rechterschot (28) uit Holten kwamen zaterdagmiddag succesvol over de finish van de Swiss Epic, waardoor het duo twee van de drie loodzware moutainbikewedstrijden uit de Epic Series hebben afgelegd. In november hopen de heren de trilogie te voltooien, waarna ze zich Legends of the Epic mogen noemen.
 2. Het leven van Evelien en Koos Janssen uit Deventer staat ineens in het teken van ‘Batten’

  Het leven van Evelien en Koos Janssen uit Deventer staat ineens in het teken van ‘Batten’

  Voor ouders wier wereld begin juli even stil kwam te staan, zitten Koos en Evelien Janssen opvallend strijdbaar aan tafel. De meedogenloze ziekte van Batten (type CLN3) knalde zeven weken geleden plotsklaps hun leven in, maar niets doen is voor het ondernemerspaar geen optie. Er moet een middel komen dat deze verwoestende kinderziekte kan stabiliseren. Dat betekent dat er eerst veel aandacht nodig is om Batten op de medische radar te krijgen. En meer geld voor onderzoek. Dus komen ze in actie voor de stichting Beat Batten.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer