De A.J. Vintringastraat.
Volledig scherm
PREMIUM
De A.J. Vintringastraat. © Paul Nolens

Vader zit in de gevangenis, moeder en kinderen moeten hun huis in Deventer uit, oordeelt rechter

Woningcorporatie Rentree mag een woning aan de A.J. Vitringastraat in Deventer ontruimen. Dat heeft de rechter maandag geoordeeld. De vader van het gezin dat er woont, handelde vanuit het huis in drugs en bij een politie-inval werd een wapen gevonden. Terwijl hij in de gevangenis zit, zijn zijn vrouw en drie kinderen tegen de wil van Rentree in de woning blijven wonen.

8 reacties

 • Eric Moll

  1 maand geleden
  Andermaal een oordeel van een rechter, vergelijkbaar met uitspraken tegen mensen die het slachtoffer waren in de kindertoeslagaffaire. Alsof ook de kinderen van het gezin betrokken waren bij de (illegale) activiteiten van de vader. Handelen naar de letter van de wet in plaats van naar de geest van de wet. Rechters moeten nog veel leren. Veel te weinig maken ze gebruik van de onafhankelijkheid die ze hebben en waar ze zelf zo prat op gaan.
 • Riet Schut

  1 maand geleden
  Wetten.... Rechten..... Belangrijker dan het leven en opgroeien van kinderen? . Waar moet dat gezin nu wonen dan? Die geven over in de handen van jeugdzorg... Die doen het vast beter! Doorgeslagen rechten en wetten. Je zet hier geen mensen op straat!
 • Osinga

  1 maand geleden
  Het is schandalig dat dit anno 2021 nog mogelijk is . het belang van de kinderen wordt op grove wijze geschaad door de rechtter en woningbouwvereniging. Kijk eens een keer verder dan je neus lang is. Dit is wederom zeer traumatisch voor kinderen en een opmaak naar de jeugdzorg, GGZ of andere dure hulp. Gefeliciteerd kortzichtigen en rechtbank Beter zou zijn de vader harder aan te pakken en de kinderen te ontzien.
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  @Dick Tatuur, als er bij een koophuis sprake is van een hypotheek, staat er in de hypotheekakte vaak een bepaling over verbouwen, verhuren en ondernemerschap. Hiertoe moet je schriftelijk goedgekeurde toestemming hebben. Is die er niet, dan volgt ontbinding van de akte en moet het hypotheekbedrag worden terugbetaald en de hypotheekverstrekker. Vaak is dat terugbetalen een probleem en wordt het huis geveild.
 • Dick Tatuur

  1 maand geleden
  @Roy D Iemand met een huurhuis staat dan dus op straat. Of denk je dat die dan zo een ander huis krijgt? Daarbij, ik denk dat in de voorwaarden voor de hypotheek ook wel iets staat over illegale praktijken. Maar ja, de bank doet niks hoor zolang die netjes betaald wordt.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer