Volledig scherm
PREMIUM
Ilona Steur en Tom Kreeft uit Deventer vieren vakantie op La Palma. © eigen foto

Vakantievierders uit Deventer maandenlang dakloos door woningbrand

Nippend aan een cocktail op een zonnig eiland te horen krijgen dat je woning in Nederland in brand staat. Dit overkwam Tom Kreeft en Ilona Steur deze week op La Palma. ,,We houden de moed erin.”

Ilona Steur (24) en Tom Kreeft (26) kregen woensdag op de Canarische Eilanden vreselijk nieuws te verwerken. Hun overbuurvrouw uit Deventer was de boodschapper: ,,Ze was vrij kalmpjes aan de telefoon en zei: schrik niet, er is brand in jullie huis, maar het schijnt mee te vallen.” Kreeft en zijn vriendin hadden net een mooie boottocht achter de rug en zaten op een terras na te genieten toen zij diverse berichten kregen. Steur: ,,Een vriendin appte dat er brand was bij ons in de straat en van de overbuurvrouw kregen we een vriendschapsverzoek op Facebook. Toen we dat accepteerden, kon ze ons bellen.”

  1. Voor het eerst erkent rechercheteam fouten in de Deventer moordzaak: ‘Je hebt toprechercheurs en mindere goden.’
    PREMIUM
    video

    Voor het eerst erkent recherche­team fouten in de Deventer moordzaak: ‘Je hebt toprecher­cheurs en mindere goden.’

    De recherche die in 1999 de moord op weduwe Jacqueline Wittenberg uit Deventer onderzocht erkent fouten te hebben gemaakt. Advocaat-generaal Diederik Aben van de Hoge Raad noemt delen van het onderzoek zelfs ‘geblunder’. Advocaat Geert-Jan Knoops, die de veroordeelde Ernest Louwes bijstaat, ziet inmiddels voldoende aanleiding om officieel te vragen om herziening van de twintig jaar oude en nog steeds geruchtmakende Deventer moordzaak.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer