Volledig scherm
PREMIUM
Lex de Jong uit Deventer, tijdens de Nijmeegse Vierdaagse van vorig jaar. Met zijn 92 jaar was hij dit jaar de oudste deelnemer. Vandaag moest-ie voortijdig stoppen. © archieffoto Josette de Jong

Val uit bed betekent einde Vierdaagse voor de oudste loper: Lex de Jonge (92) uit Deventer

Vanmorgen begon hij nog opgetogen aan etappe 2 van de Nijmeegse Vierdaagse. En het moet gezegd: Lex de Jong (92) uit Deventer heeft de tocht keurig uitgelopen. Maar helaas moest deze oudste deelnemer vanmiddag een dramatisch besluit nemen: stoppen. Want de pijn was niet te harden. Allemaal het gevolg van die valpartij van afgelopen nacht. 

Hij klonk bij het begin nog monter. Zijn geheim? In beweging blijven. Dagelijks maakt de 92-jarige zijn wandelingetjes en fietstochtjes. ,,Zo wordt hij 102", vertelde zijn dochter Josette eerder deze week. Vader De Jong is heel even een bekende Nederlander. Als oudste deelnemer aan de 103e Nijmeegse Vierdaagse is er volop aandacht van de media. Maar ja, het loopt dus net even anders. Het lukte vandaag gewoon niet meer, vertelt Josette. In zijn hotel in Duiven viel hij afgelopen nacht uit bed. Meteen afhaken zag hij niet zitten. Eerst toch maar proberen. ,,Hij had enorme pijn. Ik ben trots dat hij twee dagen de oudste was, ik ben trots dat hij ook durft te stoppen. Mijn vader is mijn held, door mee te doen en door te stoppen,’’ laat zijn dochter weten.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer