Volledig scherm
PREMIUM
Beer Mungla (links), Malou Jansen en Bird Mungla openen volgende maand in de Tobbe aan de Welle het nieuwe restaurant Bird. Ze serveren ook op het Welleterras. © FOTO HISSINK

Van afwasser tot restauranteigenaar: droom van Bird, Beer en Malou komt uit in de Tobbe in Deventer

Waar de benen nog net niet in de IJssel bungelen, kan straks uitgebreid Aziatisch gegeten worden. In de Tobbe, de bekende kroeg van weleer in het iconische IJsselfront van Deventer, begint een drietal van nog geen dertig restaurant Bird. Alle drie van afwasser naar restauranteigenaar. 

Bird gaat ook op het Welleterras serveren, volgens kenners al jaren het mooist gelegen terras van Deventer. Tot voor kort kon je er alleen iets eenvoudigs eten, maar dat verandert nu. De broers Beer en Bird Mungla en Malou Jansen gaan de Tobbe huren van de familie Andrée, die verantwoordelijk blijft voor de drank op het terras. De familie ‘gunt’ het de drie, zo voelt het voor ze. 

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer