Het complex zoals het er nu uitziet, met links de binnenstad. Het witte pand op de voorgrond blijft behouden, net als iets meer daar achter het pand (met torentje) en gevel aan de Raamstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Het complex zoals het er nu uitziet, met links de binnenstad. Het witte pand op de voorgrond blijft behouden, net als iets meer daar achter het pand (met torentje) en gevel aan de Raamstraat. © Ronald Hissink

Van fabriek naar nieuwe Deventer buurt aan rand van binnenstad: zó gaat dat er uit zien

130 appartementen en stadswoningen, met een woontoren van tien bouwlagen. En twee markante panden van de vroegere Senzora-fabriek blijven bewaard. Dat is het plan in de Raambuurt, aan de rand van de Deventer binnenstad. Wonen aan het water, op een steenworp afstand van binnenstad en IJssel. 

 1. Boze boeren leggen brandende hooibalen neer bij gemeentehuis in Twello: ‘Dit is nog maar het begin’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  2

  Boze boeren leggen brandende hooibalen neer bij gemeente­huis in Twello: ‘Dit is nog maar het begin’

  Na Epe en Apeldoorn trokken maandagmiddag boze boeren naar het gemeentehuis in Twello om hun onvrede over de voorgestelde stikstofmaatregelen te uiten. Met een petitie in de hand hoopten ze steun te krijgen van de lokale politiek. Toen ze deze niet kregen legden ze brandende hooibalen en pallets voor de deur van het gemeentehuis. „Als je Den Haag steunt is dat een oorlogsverklaring richting de boer.”
 2. Boeren rijden met trekkers snelwegen op en stichten brand • Man aangehouden na blokkade op A28
  BOERENPROTEST
  106

  Boeren rijden met trekkers snelwegen op en stichten brand • Man aangehou­den na blokkade op A28

  De boeren waren maandag sinds het middaguur op verschillende plekken in het land opnieuw de weg op gegaan uit protest tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Op meerdere snelwegen, zoals de A67, de A28 en de A2, stonden vandaag tractoren en kan het verkeer niet doorrijden. In de avond werd zelfs op meerdere plaatsen brand gesticht. Lees hieronder alles terug in ons liveblog.

Deventer