Van veld vol maïs naar park vol panelen: deze Bathmense boerenfamilie opent mega-zonnepark

Met VideoHet had flink wat voeten in de aarde. Maar het zonnepark van de familie Brilman is af. 11 hectare vol zonnepanelen, aan de rand van Bathmen. Daarmee is het veruit het grootste park van de gemeente Deventer. ,,Boeren hadden geen interesse in de grond.’’

19 reacties

 • R Barlaeus

  4 maanden geleden
  Goede zaak. Zonne energie is hard nodig in Nederland. Er zijn best toepassingen waarbij op de momenten dat veel zonne energie wordt opgewekt, deze ook direct ergens kan worden gebruikt. Ik zou wel een energiecontract willen met een prijs per uur. Dan kan ik mijn elektrische auto opladen bij een lage elektriciteitsprijs, want ik rij niet elke dag. Ook zwembaden kunnen juist dan worden opgewarmd.
 • jos zoet

  4 maanden geleden
  Het woord kernenergie is door dit kabinet nog niet uitgevonden, dus rommelen we vlijtig verder met massa's plastic in groene velden.. Wel eens gekeken hoeveel de temperatuur stijgt in zo'n zwart veld ?
 • R Peters

  4 maanden geleden
  Jammer dat het boerenland/platteland "vervuild" wordt met dit soort parken met zonnepanelen, ik zie liever een koe in de wei, maïs, aardappels, suikerbieten, tarwe, groentes op deze grond. Stikstof of geen stikstof ik vind het gewoon spuuglelijk. We moeten op een andere manier aan energie zien te komen. Als ik door de polders, langs het IJsselmeer rijdt zie ik ook alleen maar windturbines. Die maken het landschap er niet mooier op. Een oplossing heb ik jammergenoeg niet.
 • Wim Paalderman

  4 maanden geleden
  of je mais mooi vind of niet, het is een behoorlijke plant en neemt veel co2 op , denk dat je schrikt hoeveel 11 Ha opneemt ... dit is puur winstbejag en wordt door de overheid toegejuicht
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  @ Arend van Faassen, waarschijnlijk was er geen interesse meer in die landbouwgrond omdat er geen toekomst in Nederland is voor de boeren. Waarom zou een boer nog landbouwgrond kopen? Banken steken ook geen geld meer in een sector zonder toekomst.

In samenwerking met indebuurt Deventer