Ketelhuis in Deventer tijdens hoog water in 1920. Foto: J.H. Rutgers, Collectie Overijssel
Volledig scherm
© Ketelhuis in Deventer tijdens hoog water in 1920. Foto: J.H. Rutgers, Collectie Overijssel

Van weeshuis tot ketelhuis: 5 x gebouwen die vroeger belangrijk waren in Deventer

indebuurt.nlMisschien weet jij het oude weeshuis, koetshuis en ketelhuis wel te vinden in Deventer. Maar weet je ook hoe deze gebouwen ontstaan zijn? Deze vijf gebouwen waren vroeger onmisbaar in onze stad.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Dit stuurden jullie in: Ferry na 44 jaar buschauffeur af • Vogelschieten in Eerbeek • Kruising Van Gogh en Rembrandt in Apeldoorn • Top-amazones in Wezep
  mijn stentor

  Dit stuurden jullie in: Ferry na 44 jaar buschauf­feur af • Vogelschie­ten in Eerbeek • Kruising Van Gogh en Rembrandt in Apeldoorn • Top-amazones in Wezep

  Apeldoorner Ferry van Ark is na 44 dienstjaren afgezwaaid als buschauffeur. In die periode zette hij zich ook buiten de bus in; hij gaf onder meer lessen over veiligheid op scholen in de regio. Op de laatste werkdag waren de rollen voor een keer omgedraaid: Van Ark werd bij huis opgehaald met de bus, door zijn leidinggevende. ,,Nog nooit gebeurd’', weet de Apeldoorner zeker.
  Voorst