Vannacht aangereden voetganger is inwoonster van Deventer: onderzoek loopt nog

video + updateEen vrouw is donderdagnacht gewond geraakt na een aanrijding met een auto op de Wellekade in Deventer. Ze werd met hoofdletsel afgevoerd naar het ziekenhuis.

De vrouw stak volgens de politie de weg over en werd daarbij geschept door een auto. Hoe de automobilist haar over het hoofd kon zien is nog niet duidelijk. Er kwamen twee ambulances ter plaatse. Ook werd er een traumaheli opgeroepen, die op een parkeerplaats van een voetbalveld landde. 

37-jarige vrouw

Het slachtoffer is een 37-jarige vrouw uit Deventer. Volgens de politie raakte ze 'ernstig gewond’. De politie kon vanmiddag geen update geven van haar gezondheidstoestand. ,,Daar worden wij niet voortdurend over geïnformeerd", aldus woordvoerder Nanda Redder. De automobilist die haar aanreed is een 45-jarige man uit Gorssel. 

Het onderzoek naar het ongeval loopt nog, zegt de politie. ,,Vooralsnog lijkt het er op dat de vrouw te voet de weg wilde oversteken en dat de automobilist, een 45-jarige man uit Gorssel, haar niet meer kon ontwijken.”

Zes

Op sociale media reppen burgers over een gevaarlijke situatie in een donkere hoek. Sinds 2017 vonden er in inclusief dit incident zes aanrijdingen plaats op deze locatie, blijkt uit cijfers van de politie. Verschil met deze aanrijding is wel dat die allemaal slechts leidden tot materiële schade en de betrokkenen het er zonder kleerscheuren vanaf brachten. 

Volledig scherm
De plek van het ongeval in Deventer. Een voetgangster raakte gewond toen ze werd geschept door een auto. © NewsUnited/Rens Hulman
Volledig scherm
De traumaheli landde op een parkeerplaats. © Rens Hulman

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer