Volledig scherm
PREMIUM
Lessen op de boerderij: ze bestaan onder meer uit modder maken voor de varkens. © FOTO HISSINK

Varkensmodder maken onder lestijd

Alle kinderen van de Oudaen gaan naar Natuurderij Keizersrande. Na een eerste kennismakingsjaar worden de lessen op de boerderij nu echt geïntegreerd met de lessen op school. En als de kinderen niet de uiterwaarden ingaan, zijn er de kippen en de moestuin op school.

De bovenbouwgroep heeft deze week de laatste lesdag op de boerderij. Eerst moeten de varkens water krijgen. Niet voor de dorst, maar om zich te kunnen wentelen in de modder. Op de zeven dagen die elke bovenbouwklas doorbrengt op de boerderij leren ze alle aspecten van het boerenleven. Zònder ouders, want dat is de voorwaarde van de boerin.

  1. Overijssel koploper in asbestdaken verwijderen. (Maar klaar voor 2025? ‘Onbegonnen werk!’)

    Overijssel koploper in asbestda­ken verwijde­ren. (Maar klaar voor 2025? ‘Onbegonnen werk!’)

    Provincie Overijssel is landelijk koploper in verwijderen van asbestdaken en lijkt daarmee goed op weg om klaar te zijn als het landelijk verbod in 2025 ingaat. Toch hebben regionale bedrijven weinig vertrouwen in het slagen van de missie. Onder meer door ‘hysterische regelgeving’ die ervoor zorgt dat verwijderen vaak onbetaalbaar is. Een onderzoek van Aedes leidt daarbij tot nieuwe inzichten.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer