Volledig scherm
De gevel van restaurant Moskou, dat failliet is verklaard. © Google Maps

Veel interesse in failliet restaurant Moskou in Deventer

Meerdere partijen hebben interesse getoond in het failliete restaurant Moskou in Deventer. De horecagelegenheid aan de Brink ging vorige maand failliet vanwege schulden bij onder meer de belastingdienst en bij verhuurder Heineken.

Volgens vervangend curator Paul Schepel van JPR Advocaten lopen er onderhandelingen met 'verschillende gegadigden'.

Moskou is sinds het faillissement gesloten. De horecagelegenheid kende een bar, restaurant en 'fishmarket'. In het verleden was in hetzelfde pand Lightenhill's Pub en eerder nog Chez Louis gevestigd.

Het faillissement was door de exploitant zelf aangevraagd. Volgens vervangend curator Schepel bestaat er 'goede hoop' op witte rook eind deze maand. „Tot die tijd blijft het restaurant gesloten. We hopen er nog deze maand uit te kunnen komen met één van de geïnteresseerde partijen."

  1. Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmolenaar Ber naar Deventer
    PREMIUM
    video

    Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmo­le­naar Ber naar Deventer

    Ber Fort loopt deze donderdagmiddag rond in wat nu nog zijn molen is. Nog twee dagen: gelukkig is het een schrikkeljaar dus heeft hij een dag extra, grapt hij opgelucht. En de molen blijft in de familie. Zijn schoonzoon Rob Schutte neemt de molen over. Bert Fort blijft vrijwilliger op de Bolwerksmolen. ,,Ik zal moeten leren een stapje terug te doen", zegt hij toch met nog enige vertwijfeling. Want molenaar zijn, dat is zijn passie.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer