Volledig scherm
PREMIUM
De twee panden van de openbare bibliotheek van Deventer aan de Brink. Er zijn flink wat gegadigden om het te kopen. © Erbna Lammers

Veel kapers op de kust in Deventer om bibliotheek en Hegius te kopen

Aan belangstelling geen gebrek voor twee grote panden die de gemeente Deventer in het centrum te koop heeft gezet. Op de bibliotheek aan de Brink is door vijf gegadigden geboden. De vroegere Hegiusschool aan de Nieuwe Markt blijkt nog meer in trek met twaalf biedingen. 

Bij de verkoop van de bieb aan Brink 69/70 hebben inwoners een stem. De vaste verkoopprijs is 1,4 miljoen euro. Een hotel of uitgaansgelegenheid is niet uitgesloten. Het pand valt in het gebied aan de Brink waar uiterlijk vanaf 2019 horeca is toegestaan.

  1. Grote twijfels over verbouwing voormalige Houtmarktschool Deventer

    Grote twijfels over verbouwing voormalige Houtmarkt­school Deventer

    Het lijkt allerminst voorspoedig te gaan met de verbouwing van de voormalige Houtmarktschool aan de voet van de Bergkerk in Deventer. Enkele kopers van nog te realiseren appartementen zijn naar de rechter gestapt omdat ze de ontwikkelaar niet vertrouwen na, volgens hen, dubieuze facturen. Onderaannemer timmerfabriek De Haan zegt in een geschil over geleverd werk aangifte te zullen doen bij de politie vanwege oplichting. Ondertussen lijkt de verbouwing van het monumentale pand vertraging op te lopen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer