Volledig scherm
De brandweer is donderdag aan het einde van de middag uitgerukt voor een machinebrand bij het voormalige Hendrix UTD aan de Roermondstraat in Deventer. © News United/Rens Hulman

Veel rook bij machinebrand bij ForFarmers in Deventer

De brandweer is donderdag tegen de avond uitgerukt voor een machinebrand bij veevoederproducent ForFarmers aan de Roermondstraat in Deventer.

Omdat bij de brand in de machine veel rook vrijkwam en het een veevoederfabriek (voorheen Hendrix UTD) betrof, is opgeschaald naar middelbrand. De oorzaak is niet helder, mogelijk is de machine warm gedraaid. De fabriek is ontruimd, weet woordvoerder Jan Wittenberg van Veiligheidsregio IJsselland.

Toen duidelijk werd dat het vuur niet in het productiesysteem zat en beperkt bleef tot de machine is de brand afgeschaald. Met hulp van monteurs van de veevoederproducent is de machine uit elkaar gehaald. ,,We moesten de machine ontmantelen om bij het vuur te komen, dat vergt nogal wat werkzaamheden’’, aldus Wittenberg. De monteurs konden rookvrij werken, zo bleek na meting door de brandweer.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer