De situatie nu bij Mimik, met fietspad binnen de stadsmuur. Daar blijft het dus definitief
Volledig scherm
PREMIUM
De situatie nu bij Mimik, met fietspad binnen de stadsmuur. Daar blijft het dus definitief © de Stentor

Veelbesproken fietspad Mimik blijft definitief bínnen stadsmuur, einde aan gedoe en rechtszaak

Komt ie nou binnen of buiten de eeuwenoude stadsmuur? Dat kan niet anders gaan dan over het fietspad voor filmtheater Mimik, de meest besproken meters van Deventer. Opvallende move nu van wethouder Frits Rorink (CDA): het fietspad blijft definitief bínnen de stadsmuur. Een langer durende soap, met rechtszaken van aanwonenden en betrokken Deventenaren lijkt van de baan.

 1. Fietser buitenspel gezet voor filmtheater Mimik: ‘Dat fietspad moet gewoon terug’
  PREMIUM

  Fietser buitenspel gezet voor filmthea­ter Mimik: ‘Dat fietspad moet gewoon terug’

  Ze fietst flink wat keren per week over de drukke Welle langs de IJssel. Onveilig, vindt Roely Oldenhuis en ze snapt niet dat de gemeente het fietspad ter hoogte van filmtheater Mimik definitief op de Welle wil leggen. Oldenhuis wil bezwaar maken tegen dat besluit. Kan niet, hoorde ze tot haar verbazing, maar aan steun heeft ze geen gebrek. ,,Het gaat over een fietspad, maar als fietser ben je geen belanghebbende. Snap jij het nog?’’
 2. Petitie tegen fietspad voor filmtheater: ‘Veel Deventenaren ergeren zich hier kapot aan’
  PREMIUM

  Petitie tegen fietspad voor filmthea­ter: ‘Veel Deventena­ren ergeren zich hier kapot aan’

  Het is het meest besproken stukje fietsstrook in Deventer, ter hoogte van filmtheater Mimik. Dat fietsers daar over de Welle moeten, stoort Marco Sanders zó enorm, dat de Deventenaar een petitie is begonnen. Doel: dat fietspad moet terug naar waar het lag, bínnen de stadsmuur. ,,Er zijn zoveel Deventenaren die hier niets van begrijpen, hopelijk luistert de politiek naar dit geluid.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer