Volledig scherm
Politie en de Belastingdienst hielden maandag een gezamenlijke controle bij de carpoolplaats bij afrit Deventer van de A1. © News United/Rens Hulman

Veertien auto's in beslag genomen bij controle langs de A1 bij Deventer

De Belastingdienst heeft maandag veertien auto's in beslag genomen en afgevoerd bij een gezamenlijke controle met de politie bij de carpoolplaats langs de snelweg bij Deventer. Zeventien mensen hadden gezamenlijk nog 45.000 euro aan vorderingen openstaan bij de Belastingdienst.

De politie en de Belastingdienst hebben maandag gezamenlijk tal van bestuurders van de weg geplukt bij de carpoolplaats Deventer langs de snelweg A1. ,,Een vruchtbare en nuttige samenwerking’’, concludeert Ruud Visser namens de politie. Naast de veertien in beslag genomen voertuigen door de Belastingdienst had de politie het ook druk. Zeven bestuurders werden staande gehouden voor mobiel bellen, zeven mensen voor het niet dragen van een gordel en één bestuurder voor het rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Slechts het topje van de ijsberg voor de politie. Verder werden mensen staande gehouden voor het rijden zonder APK, met te donkere ramen, met te gladde banden, voor onnodig links rijden, door rood licht rijden en voor het rijden zonder kentekenplaat. Een vrachtwagenchauffeur kreeg een boete omdat de container op de trailer te ver uitstak naar achteren.

Daarnaast hielden agenten een man zonder vaste woon- en verblijfplaats aan die nog gesignaleerd stond en een geldboete had openstaan. De man moest 3500 euro overmaken voor weer te mogen vertrekken. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Wat vindt u van de aanstaande sluiting van het Speelgoedmuseum?

  • Goed plan! Het museum is niet meer van deze tijd en trekt weinig bezoekers. (11%)
  • Zonde! Dit museum hoort al sinds 1932 bij Deventer. (49%)
  • De gemeente moet zorgen dat dit museum ergens anders in de stad open kan blijven. (41%)
3124 stemmen