Berend Schans: ,,Ik geloof niet in een combinatie van theater en poppodium. En al helemaal niet zoals in Deventer als vanuit bezuinigingsmotieven gebeurt."
Volledig scherm
PREMIUM
Berend Schans: ,,Ik geloof niet in een combinatie van theater en poppodium. En al helemaal niet zoals in Deventer als vanuit bezuinigingsmotieven gebeurt." © fotobewerking

Verbazing over Burgerweeshuis en Deventer Schouwburg: ‘Deze combi werkt nergens en gaat véél meer kosten’

De onzekere toekomst van het Burgerweeshuis en het mogelijk onder één dak brengen van het poppodium met de schouwburg trekt landelijk aandacht. Berend Schans van Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals, belangenbehartiger voor de pop- en nachtcultuur verbaast zich over de combinatie waar Deventer aan denkt. ,,Het idee ligt puur vanuit bezuinigingsoverwegingen op tafel; een compleet verkeerde insteek, die niet gaat werken.”

5 reacties

 • Joost Boswijk

  2 maanden geleden
  Helaas zitten we weer eens opgescheept met een wethouder die denkt dat ze de wijsheid in pacht heeft. Zij heeft een plan en het heeft er alle schijn van dat ze dat ten koste van alles wil en zal doordrukken. Bij de laatste raadsvergadering kwam ze met de uit de lucht gegrepen beschuldiging dat voorstanders van haar idee worden geïntimideerd en daarom zwijgen. Ze woont niet eens in de stad.
 • M. Borchers

  2 maanden geleden
  De schouwburg en het poppodium trekken in principe een ander publiek. Deze samenvoegen zal niet gaan werken. De gemeente Deventer staat bij mij hoe dan ook niet te boek als een financieel groot licht. Wellicht herinnert u zich het nieuwe stadhuis nog wel. Alle protesten daartegen, want 50+ miljoen is niet niks. Is er toch gekomen, maar weet niet of het zo nodig was. En dat terwijl er in de stad toen al andere problemen waren. Gaat de goede kant op nu hier.
 • M. v.d Wulp

  2 maanden geleden
  Bezoekers gaan er heus wel heen, ook al zit het in het havengebied. Zo groot is Deventer nou ook weer niet. De huidige plek is echter wel mooier natuurlijk.
 • Jan Janzen

  2 maanden geleden
  Jan Janzen Bijzonder dat het allemaal miljoenen moet kosten en dan nog geld tekort hebben.
 • B. Veerman

  2 maanden geleden
  Het zou eeuwig zonde zijn als het Burgerweeshuis verdwijnt. Het poppodium met de schouwburg samenvoegen is sowieso gedoemd om te mislukken, maar ergens achteraf weggestopt in het havengebied zal de bezoekersaantallen ook niet ten goede komen.

In samenwerking met indebuurt Deventer