Volledig scherm
De ME doorzocht na de plofkraak Park Braband in Schalkhaar, op zoek naar sporen van de plofkrakers. © FOTO HISSINK

Verdachte plofkraak Schalkhaar blijft vastzitten

Het voorarrest van de 24-jarige Deventenaar die wordt verdacht van betrokkenheid bij een plofkraak op een geldautomaat in Schalkhaar is opnieuw verlengd. De vermeende plofkraker blijft in ieder geval dertig dagen langer vastzitten.

Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Overijssel gisteren besloten. Volgens de rechtbank zijn er voldoende zwaarwegende redenen om de man nog dertig dagen langer vast te houden. Begin november besloot de rechtbank ook al dat de Deventenaar langer moest blijven. 

Valpartij

De man werd in oktober aangehouden in Park Braband in Schalkhaar, op zo’n 850 meter van de pinautomaat waar de plofkraak plaatsvond. Daar had hij zich schuil gehouden, nadat hij met een medeverdachte van de scooter was gevallen tijdens een wilde politie-achtervolging.

Verband

De politie gaf eerder al aan een verband te zien met een plofkraak van een dag eerder op een geldautomaat op winkelcentrum Keizerslanden in Deventer, op enkele kilometers van Schalkhaar. De tweede verdachte van de plofkraken is ook meer dan twee maanden na nog altijd spoorloos.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

Poll

Gaat Go Ahead Eagles promoveren naar de eredivisie?

Gaat Go Ahead Eagles promoveren naar de eredivisie?

  • Ja! Ik heb er alle vertrouwen in. (67%)
  • Nee, het gaat mis tegen RKC (16%)
  • Ik durf geen voorspelling te doen (17%)
3005 stemmen