Volledig scherm
© Thinkstock

Verdachte van aanranden kinderen in Deventer blijft vastzitten

Wat deed een 20-jarige man eind augustus met twee kinderen in een speeltuintje in Deventer? Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van het plegen van ontuchtige handelingen.

De 20-jarige Sabri K.K. zou met zijn kruis tegen de kinderen aan geschuurd hebben. De slachtoffers waren 9 en 10 jaar oud. Wat er precies is gebeurd, daarover wisselde K. in zijn verklaring, meende de officier van justitie. Volgens haar lijkt het erop dat de verdachte wel aangeeft dat hij de kinderen heeft opgepakt en langs zijn geslacht heeft geschuurd. 

Overgeplaatst

De man zat in de penitentiaire inrichting maar is inmiddels overgeplaatst naar kliniek Veldzicht in Balkbrug. Een onderzoeker van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) bezocht de man, maar vond nader onderzoek niet nodig. 

Toch zit hij nu in een inrichting en dat roept vragen op, zei de officier. Ze verzocht om een psychiater alsnog K.K. te onderzoeken. En dat betekent dat een inhoudelijke zitting op de lange baan geschoven wordt.

‘Geen uitstel’

Zijn raadsman vond verder uitstel geen goed plan. Hij verzocht zijn cliënt vrij te laten. De rechters wezen dat verzoek niet toe. Wel vonden ze het nodig een psychiater naar de man te laten kijken. Dat betekent dat de zaak voorlopig nog niet wordt afgedaan. 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer