Vergunningen zijn rond
voor Deventer Stadsstrand

Het heeft bijna duizend dagen geduurd, maar de belangrijkste vergunningen voor het Deventer Stadsstrand zijn deze week  afgegeven. Het betekent dat initiatiefnemer Koos Janssen het strandje met horecapaviljoen aan de Bolwerksplas, een nevengeul van de IJssel, binnenkort kan realiseren.

Janssen meldde onlangs aan de Stentor dat de vergunningverlening na de nodige vertraging in de afrondende fase zat en in april rond zou komen. Dit voorjaar beginnen lukte sowieso niet meer, zodat Janssen in afgeslankte vorm rond de zomer hoopt te starten. Volgend jaar moet het stadsstrand dan op volle toeren draaien.

Het initiatief is mede mogelijk dankzij crowdfunding, die bijna 17.000 euro heeft opgebracht. Het strand komt aan de Worpse kant van de IJssel, vlakbij de Melksterweide en het talud van de Wilhelminabrug. Het paviljoen mag alleen in het seizoen worden opgebouwd. Deventenaar Janssen wil dat zo duurzaam mogelijk vormgeven en inrichten.

Een echt strand waarbij je het water in kan, is het overigens nog niet; zwemmen of pootje baden mag voorlopig niet. (Veiligheids)regels van provincie en Rijkswaterstaat staan vooralsnog niet toe dat bezoekers het water betreden. Janssen hoopt dat na verloop van tijd dat toch geregeld kan worden.

Informatieavond

Op woensdag 25 april is er vanaf 19 uur een informatieavond over het stadsstrand. Die avond in het buurthuis in de Raambuurt is bedoeld voor bewoners, maar ook mensen die verder willen meedenken over het concept. Meer informatie en aanmelden kan via deventerstadsstrand.nl

Volledig scherm
Zo gaat het Deventer Stadsstrand eruit zien. © Jeroen Krul

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

Poll

Gaat Go Ahead Eagles promoveren naar de eredivisie?

Gaat Go Ahead Eagles promoveren naar de eredivisie?

  • Ja! Ik heb er alle vertrouwen in. (68%)
  • Nee, het gaat mis tegen RKC (16%)
  • Ik durf geen voorspelling te doen (17%)
2897 stemmen