Volledig scherm
Beelden van de file op de A1 bij Deventer. © Rijkswaterstaat

Verkeersinfarct op A1 bij Deventer tijdens op één na drukste avondspits van het jaar

updateOp de A1 bij Deventer is vanavond een verkeersinfarct ontstaan. Aan beide kanten van de snelweg stond een lange file vanwege een pechgeval en een ongeluk. Het was extreem druk, meldde Rijkswaterstaat.

De problemen begonnen vanmiddag al rond 16.00 uur vanwege een gestrande vrachtwagen in de richting van Apeldoorn. De truck kwam stil te staan op een rijbaan, waarna slechts één strook open bleef. 

De hoofdrijbaan bij Bathmen was vervolgens enige afgesloten door een ongeluk. Wat er precies is voorgevallen is nog onduidelijk, maar de situatie leverde rond 18.45 uur zo’n zestien 16 kilometer file op. Verkeer moest over de vluchtstrook passeren.

Rond half zes werd de weg richting Apeldoorn vrij gegeven. De truck was op dat moment al verplaatst. De file bleef nog wel lang staan. Even voor 20.00 uur kon het verkeer richting Hengelo ook weer fatsoenlijk doorrijden en losten de problemen snel op.

Drukke spits

Zowel de ANWB als Rijkswaterstaat spraken vanavond over zeer lange files, van minimaal tien kilometer. Rijkswaterstaat liet om 17.50 uur weten: ‘We zijn de 500 kilometer file gepasseerd. Met een piek van 536 kilometer file is dit de op één na drukste avondspits van 2018.’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer