Volledig scherm
De politie zoekt getuigen van een heftige mishandeling bij winkelcentrum Penningkruid in Kampen. Daar kreeg een scooterrijder volgens getuigen een kopstoot en schoppen en klappen van een automobilist. © ANP

Verkeersruzie leidt tot kopstoot en schoppartij in Kampen

Een verkeersruzie tussen een scooterrijder en een automobilist heeft maandagochtend rond 08.45 geleid tot een heftige mishandeling bij winkelcentrum Penningkruid in Kampen. Volgens een getuige zou de automobilist de scooterrijder een harde kopstoot  hebben gegeven, zegt wijkagent Thomas Kasperink. 

Door nog onbekende oorzaak kregen de twee weggebruikers een verkeersconflict. Daarna kwam het volgens Kasperink tot een 'verbaal intermezzo' gekomen, dat uiteindelijk tot de kopstoot leidde.  De scooterrijder kwam daardoor ten val, waarna de automobilist op hem inschopte en insloeg. De bestuurder parkeerde daarna doodleuk op een invalidenparkeerplaats bij de Jumbo.

De politie is volgens Kasperink nog op zoek naar getuigen van het voorval. Hij is met name op zoek naar een vrouw met kinderwagen, die het voorval ook gezien moet hebben.  Het voorval vond volgens hem plaats tussen 08.40 en 08.45 vanochtend. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer