Volledig scherm
Het probleem met de straatverlichting in delen van Twello houdt nog wel even aan. © de Stentor

Verlichtingsprobleem in Twello eind augustus verholpen

De storing in de openbare verlichting  in Twello, waarmee bewoners van het gebied Jachtlustplein, Mozartstraat, Duistervoordseweg, Oude Veldjes en omgeving sinds 7 juli te maken hebben, moet op 31 augustus verholpen zijn. Dat belooft netbeheerder Liander na vragen van deze krant. 

Op 23 juli lokaliseerde Liander een storing met behulp van een meting. Vanwege de aanhoudende hitte van de afgelopen weken werden werkzaamheden - die oorspronkelijk voor begin deze maand op het programma stonden - uitgesteld tot medio augustus. Het wordt nog later. 

 ,,We informeren de betrokken bewoners per brief wanneer we bij hen in de straat aan de slag gaan. Wanneer dat zal zijn, kan ik nu nog niet zeggen. In de huidige planning van de projectleider zijn de werkzaamheden nog niet ingepland. De elektriciteitskabel moet gerepareerd worden, uiterlijk 31 augustus moeten de werkzaamheden afgerond zijn'',  zegt een woordvoerder.

Hitte

De gemeente Voorst en netbeheerder Liander wilden tijdens de hitte van de afgelopen weken het risico uitsluiten dat bewoners in de problemen zouden komen door een tijdelijke stroomafsluiting. Dit zou gezondheidsproblemen kunnen opleveren doordat ventilatoren en airco's niet zouden werken of medicijnen die in de koelkast bewaard moeten worden zouden bederven.

 1. Kan de buurman van Mimik in Deventer straks echt de bootjes niet meer zien?
  PREMIUM
  VIDEO

  Kan de buurman van Mimik in Deventer straks echt de bootjes niet meer zien?

  Klap op klap krijgt de bouw van filmtheater Mimik (beter bekend onder de oude naam Viking) in Deventer te verduren. Miljoenen euro's aan overschrijdingen en vertragingen. Dan wacht ook nog een juridische strijd die ‘buurman’ Jacques Struis heeft aangekondigd over onder andere de hoogte van het pand. Heeft Struis gelijk als hij zegt dat hij door het filmtheater zijn ‘unieke uitzicht’ op rivier de IJssel verliest?

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

Poll

Wat vindt u van de aanstaande sluiting van het Speelgoedmuseum?

 • Goed plan! Het museum is niet meer van deze tijd en trekt weinig bezoekers. (11%)
 • Zonde! Dit museum hoort al sinds 1932 bij Deventer. (49%)
 • De gemeente moet zorgen dat dit museum ergens anders in de stad open kan blijven. (41%)
3124 stemmen