Volledig scherm
Het probleem met de straatverlichting in delen van Twello houdt nog wel even aan. © de Stentor

Verlichtingsprobleem in Twello eind augustus verholpen

De storing in de openbare verlichting  in Twello, waarmee bewoners van het gebied Jachtlustplein, Mozartstraat, Duistervoordseweg, Oude Veldjes en omgeving sinds 7 juli te maken hebben, moet op 31 augustus verholpen zijn. Dat belooft netbeheerder Liander na vragen van deze krant. 

Op 23 juli lokaliseerde Liander een storing met behulp van een meting. Vanwege de aanhoudende hitte van de afgelopen weken werden werkzaamheden - die oorspronkelijk voor begin deze maand op het programma stonden - uitgesteld tot medio augustus. Het wordt nog later. 

 ,,We informeren de betrokken bewoners per brief wanneer we bij hen in de straat aan de slag gaan. Wanneer dat zal zijn, kan ik nu nog niet zeggen. In de huidige planning van de projectleider zijn de werkzaamheden nog niet ingepland. De elektriciteitskabel moet gerepareerd worden, uiterlijk 31 augustus moeten de werkzaamheden afgerond zijn'',  zegt een woordvoerder.

Hitte

De gemeente Voorst en netbeheerder Liander wilden tijdens de hitte van de afgelopen weken het risico uitsluiten dat bewoners in de problemen zouden komen door een tijdelijke stroomafsluiting. Dit zou gezondheidsproblemen kunnen opleveren doordat ventilatoren en airco's niet zouden werken of medicijnen die in de koelkast bewaard moeten worden zouden bederven.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer