Volledig scherm
De ravage na de plofkraak op een geldautomaat in Schalkhaar © FOTO HISSINK

Vermeende plofkraker Schalkhaar dertig dagen langer vast

De 24-jarige Deventenaar die wordt verdacht van betrokkenheid bij een plofkraak op een geldautomaat in Schalkhaar blijft langer vastzitten. De raadkamer van de rechtbank Overijssel heeft zijn voorarrest met dertig dagen verlengd. 

De rechtbank ziet voldoende redenen om de man nog een maand langer vast te houden. Hij werd twee weken geleden aangehouden in Park Braband in Schalkhaar, op zo'n 850 meter van de pinautomaat. Daar had hij zich schuil gehouden, nadat hij met een medeverdachte van de scooter was gevallen tijdens een wilde politie-achtervolging.

Tweede verdachte zoek

De politie gaf eerder al aan een verband te zien met een plofkraak van een dag eerder op een geldautomaat op winkelcentrum Keizerslanden in Deventer, op enkele kilometers van Schalkhaar. De tweede verdachte van de plofkraken is nog altijd spoorloos. 

 1. Grote twijfels over verbouwing voormalige Houtmarktschool Deventer

  Grote twijfels over verbouwing voormalige Houtmarkt­school Deventer

  Het lijkt allerminst voorspoedig te gaan met de verbouwing van de voormalige Houtmarktschool aan de voet van de Bergkerk in Deventer. Enkele kopers van nog te realiseren appartementen zijn naar de rechter gestapt omdat ze de ontwikkelaar niet vertrouwen na, volgens hen, dubieuze facturen. Onderaannemer timmerfabriek De Haan zegt in een geschil over geleverd werk aangifte te zullen doen bij de politie vanwege oplichting. Ondertussen lijkt de verbouwing van het monumentale pand vertraging op te lopen.
 2. Overijssel: CDA verliest, maar blijft groot en zowel GroenLinks als Forum voor Democratie wint fors
  Video

  Overijssel: CDA verliest, maar blijft groot en zowel GroenLinks als Forum voor Democratie wint fors

  Het CDA heeft volgens de voorlopige uitslag in Overijssel weliswaar fors terrein verloren, maar met name het platteland blijft de christen-democraten trouw. In het Vechtdal, Salland, Twente en Steenwijkerland is het CDA ondanks fiks verlies nog altijd - en vaak veruit - de grootste partij. Daarmee lijken de christen-democraten net als vier jaar geleden de grootste partij in Overijssel te blijven. Al is het verschil met de nummer twee - in dit geval FvD en VVD - geslonken van vijf naar drie zetels.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer