Zo moet de Smedenstraatkerk eruit gaan uitzien, verbouwd tot complex met huurappartementen. Dat is dan wel pas klaar in 2022, met vertraging.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo moet de Smedenstraatkerk eruit gaan uitzien, verbouwd tot complex met huurappartementen. Dat is dan wel pas klaar in 2022, met vertraging. © Urban Climate Architects

Verpauperde kerk in Deventer Smedenstraat wordt écht opgeknapt: ‘Maar het is een ingewikkelde klus’

Ontwikkelaar en eigenaar Lambert Zwakhoven snapt twijfels in de Deventer binnenstad over de aanpak van de voormalige kerk in de Smedenstraat. Na jaren van leegstand en verloedering zit er ogenschijnlijk weinig schot in de verbouwing tot appartementen van het complex. ,,Dat lijkt maar zo’’, zegt Zwakhoven, die benadrukt dat het project wordt afgemaakt. ,,Maar later dan gedacht.”

  1. Columbia en TVC’28 maken Rohda Raalte kampioen, ook Sallandia mag champagne ontkurken
    Liveblog

    Columbia en TVC’28 maken Rohda Raalte kampioen, ook Sallandia mag champagne ontkurken

    Kampioen worden zonder zelf te spelen is weliswaar niet zo fraai, maar bij Rohda Raalte zullen ze er niet om malen. De ploeg van Laurens Knippenborg keert volgend seizoen terug in de hoofdklasse. Ook vijfdeklasser Sallandia mocht eindelijk de champagnefles ontkurken. Dat geldt nog niet voor AZC, al zette de ploeg dankzij een 0-0 gelijkspel bij Robur et Velocitas wel een grote stap richting het kampioenschap. Er gebeurde nog veel meer op deze speeldag in het amateurvoetbal.

Deventer