Lennard Keulen en Nicole Bazuin maken een paar keer per dag - samen met hun kinderen Daan en Suus en hond Teun - een wandeling. ,,Zeker in deze tijd voelen we sterk de behoefte om even naar buiten te gaan", aldus Keulen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lennard Keulen en Nicole Bazuin maken een paar keer per dag - samen met hun kinderen Daan en Suus en hond Teun - een wandeling. ,,Zeker in deze tijd voelen we sterk de behoefte om even naar buiten te gaan", aldus Keulen. © Rob Voss

Verplicht thuiszitten? We lopen en fietsen juist massaal om fit te blijven: ‘Zo wapen ik me tegen het virus’

Binnen blijven tijdens de coronacrisis? Vergeet het maar. We trekken er juist massaal op uit om te bewegen: fietsen, wandelen, joggen. Waarom? ,,Lijfsbehoud, het gevoel dat ik me door fit te blijven wapen tegen dit virus.”

Met rustige tred wandelen Lennard Keulen en Nicole Bazuin over een grindpad tussen de weilanden net buiten hun woonwijk in Deventer. Hun kinderen Suus en Daan zijn mee, net als hond Teun, die vrolijk kwispelt. Een wandeling zoals deze maken ze in coronatijd meerdere keren op een dag. Even het huis uit, wat beweging, een frisse neus.

Behoefte

,,Net als veel andere Nederlanders zitten ook wij met ons gezin thuis”, zegt Keulen. ,,Zeker in deze tijd voelen we sterk de behoefte om een paar keer per dag naar buiten te gaan voor een flinke wandeling. Dan komen we echt tot rust. Het gevoel dat je drie tempo’s langzamer leeft. Opeens valt de eekhoorn in het veld op, of de specht in een boom. Het werkt onthaastend.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer