De brandweer kwam zondagmiddag in Holten massaal ter plaatse vanwege meerdere bermbrandjes.
Volledig scherm
De brandweer kwam zondagmiddag in Holten massaal ter plaatse vanwege meerdere bermbrandjes. © Persbureau Heitink

Verrassende boosdoener bermbrandjes in Holten: veroorzaker was zich van geen kwaad bewust

UPDATEDe brandweer was er zondagavond maar druk mee. Massaal op de been om in de Holtense berm brandjes te blussen, sommigen zelfs op de fiets om andere vuurtjes op te sporen. Van brandstichting geen sprake, de brandjes werden veroorzaakt door een oud voertuig. En dat zonder dat de bestuurder er erg in had. ‘Wat toevallig, daar ben ik vandaag nog langsgereden.’

16 reacties

 • Luc Mertens

  4 maanden geleden
  aan de Belgische kust zijn de branden ontstaan door de katalysator aan de onderzijde van een wagen, die heeft een werktemperatuur heeft van 800 graden!
 • Albert Dolfing

  5 maanden geleden
  @ C. Jansen Dat kunnen er meerdere zijn...maar ik denk dat het zo'n oude Lanz Bulldog is geweest. Een 1 pitter, die nog wel eens vonken wil veroorzaken. En natuurlijk word er door stadsmensen of import weer geroepen over 'die boeren', maar wie zegt dat de eigenaar van het oude beestje boer is? Hobbyisten zijn overal. Overigens leuk spul, zo'n Lanz. Lekker geluid maakt-ie ook!
 • Brian Koot

  5 maanden geleden
  Dit is voor het eerst dat ik vernam dat er brandjes zijn ontstaan door vonken uit een uitlaat, in dit geval dan van een oude trekker. Het zou zomaar kunnen zijn dat er in het verleden wel vaker bosbranden zijn ontstaan door deze oorzaak, maar die het archief zijn ingegaan als onbekend oorzaak. Nooit te oud om te leren.
 • O. Veenstra

  5 maanden geleden
  Ik denk dat Ruud Moison niet hoeft te vrezen voor zijn baan. En aan het einde van de maand keurig zijn salaris gestort krijgt. En dan is het heel gemakkelijk om te oordelen over anderen die wel een onzekere toekomts tegemoed zien. Bah wat een kwal ben jij.
 • Eric Goedhart

  5 maanden geleden
  @ Ruud Moison; kleine correctie is op zijn plaats. Ik schreef "En als de boer bij een protestactie negatief in het nieuws komt". Dat wil niet zeggen dat de boer iets negatiefs doet, wel dat de media er negatief over bericht. Mijn vooringenomen en overdreven reactie past mooi bij die van verscheidene mensen die de boeren in een kwaad daglicht willen stellen, ook die argumenten zijn vooringenomen en overdreven. Want wat voor last ervaar je nu eigenlijk van de acties? Een keer in de file gestaan?

In samenwerking met indebuurt Deventer