Versjes vanuit de vrachtwagen: Jarno (35) uit Deventer is de Rijdende Dichter

VideoJarno van den Noort (35) is trucker én dichter. Onder de naam ‘de Rijdende Dichter’ verblijdt de woordkunstenaar vanuit bijvoorbeeld Zeeland, Maastricht, Groningen of thuisstad Deventer zijn publiek met handgeschreven gedichtjes. Wij rijden een dag met hem mee. ,,Het hoeft niet zo kunstzinnig of pretentieus. Maar het moet wel rijmen.’’

Jarno van den Noort komt door heel Nederland met zijn vrachtwagen. Maar zijn thuisbasis is Deventer.
Volledig scherm
Jarno van den Noort komt door heel Nederland met zijn vrachtwagen. Maar zijn thuisbasis is Deventer. © FOTO HISSINK

Deventer 02.30 uur

De dag begint heel erg vroeg voor Van Den Noort. Rond half twee opstaan is geen uitzondering. Vandaag is hij om half drie op het distributiecentrum van de Coop. Om half vier wil hij de weg op, maar eerst moet hij zijn wagen nog volladen voor de vier supermarkten die op zijn route gepland zijn. Uit het koelhuis waar het immer 2 graden is schuift de Deventenaar zijn verse waar de wagen in.  Na een bakkie koffie en grollen die vrachtwagenchauffeurs nu eenmaal met elkaar uitwisselen klimt hij in de trekker. 

Jarno laadt in het holst van de nacht in een koelcel waar het twee graden is, de koelverse producten in waarmee hij elke dag langs andere supermarkten rijdt.
Volledig scherm
Jarno laadt in het holst van de nacht in een koelcel waar het twee graden is, de koelverse producten in waarmee hij elke dag langs andere supermarkten rijdt. © Angelique Rondhuis
  1. LIVE | Corona in de regio: Enorm paasei voor zwaar getroffen verzorgingshuis en artsen waarschuwen wielrenners

    LIVE | Corona in de regio: Enorm paasei voor zwaar getroffen verzor­gings­huis en artsen waarschu­wen wielren­ners

    Oost-Nederland zit nu bijna een maand in de coronacrisis. We zien tal van mooie initiatieven, zoals particulieren die massaal mondkapjes maken en hele straten die meedoen aan de berenjacht voor kinderen. Maar intussen is er elke dag ook weer verdriet en bezorgdheid om mensen die ziek worden of overlijden. Mis vandaag niets over de corona-ontwikkelingen in ons regionale liveblog.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer