Verslagenheid bij medewerkers Roto Smeets: ‘Na veertig jaar op zoek naar een nieuwe baan’

VideoWekenlang zaten de 370 van werknemers van drukkerij Roto Smeets in Deventer tussen hoop en vrees, tot na een korte periode van hoop vanmiddag het eindverdict kwam: de drukkerij maakt definitief geen doorstart. Nu begint een nieuwe periode van onzekerheid. ,,Ik moet na veertig jaar op zoek naar een nieuwe baan.”

Kaan Aca stapt in zijn auto, net even buiten de personeelsingang van Roto Smeets. De tranen staan in zijn ogen. ,,Ik weet niet waar ik heen moet”, zegt hij. ,,Ik moet iets nieuws zoeken. Net als heel veel anderen. Het is voor ons allemaal moeilijk.” Anderen hebben het nog moeilijker dan hij, zegt hij. ,,Mijn vrouw werkt, sommigen moeten het redden met één salaris. Die hebben het pas echt moeilijk.”

  1. Meteoroloog Jordi Bloem: ‘Hyperlokale hagelbui zoals in Deventer bijna niet te voorspellen’

    Meteoro­loog Jordi Bloem: ‘Hyperloka­le hagelbui zoals in Deventer bijna niet te voorspel­len’

    Hagelstenen zo groot als knikkers. Ze vielen woensdagavond bijna vanuit het niets met bakken uit de lucht boven delen van Deventer. De neerslag van klompjes ijs hield enkele minuten aan en zorgde lokaal voor flinke schade. Slechts een paar kilometer verderop gebeurde daarentegen praktisch niets. Hoe kan dat? Volgens meteoroloog en weerman Jordi Bloem van MeteoGroup ging het om typische zomerhagel: ,,Die valt alleen zeer lokaal en is bijna niet te voorspellen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer