Verslagenheid bij medewerkers Roto Smeets: ‘Na veertig jaar op zoek naar een nieuwe baan’

VideoWekenlang zaten de 370 van werknemers van drukkerij Roto Smeets in Deventer tussen hoop en vrees, tot na een korte periode van hoop vanmiddag het eindverdict kwam: de drukkerij maakt definitief geen doorstart. Nu begint een nieuwe periode van onzekerheid. ,,Ik moet na veertig jaar op zoek naar een nieuwe baan.”

Kaan Aca stapt in zijn auto, net even buiten de personeelsingang van Roto Smeets. De tranen staan in zijn ogen. ,,Ik weet niet waar ik heen moet”, zegt hij. ,,Ik moet iets nieuws zoeken. Net als heel veel anderen. Het is voor ons allemaal moeilijk.” Anderen hebben het nog moeilijker dan hij, zegt hij. ,,Mijn vrouw werkt, sommigen moeten het redden met één salaris. Die hebben het pas echt moeilijk.”

  1. Sallandse mountainbikers zetten grote stap in verwezenlijken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen
    PREMIUM

    Sallandse mountainbi­kers zetten grote stap in verwezen­lij­ken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen

    Vijf dagen lang buffelen, zweten en ook een beetje genieten. Marco Zomer (48) uit Raalte en Maarten Rechterschot (28) uit Holten kwamen zaterdagmiddag succesvol over de finish van de Swiss Epic, waardoor het duo twee van de drie loodzware moutainbikewedstrijden uit de Epic Series hebben afgelegd. In november hopen de heren de trilogie te voltooien, waarna ze zich Legends of the Epic mogen noemen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer