De houtkachel drukt de energierekening bij Thijs Boelens.
Volledig scherm
PREMIUM
De houtkachel drukt de energierekening bij Thijs Boelens. © Cees Elzenga

Verslaggever Thijs leeft een week energiezuinig, dit is het resultaat: ‘Eierwekker bij de douche? Dat gaat me te ver’

Een week lang zo zuinig mogelijk met energie. Dat stelt verslaggever Thijs Boelens zich ten doel om te kijken hoe en óf hij de rekening naar beneden kan krijgen. Een week lang heel bewust kijken waar er warmte de deur uit vliegt, wat er aan energie wordt verbruikt zonder dat het daadwerkelijk nodig is.

13 reacties

 • G.H. Dekker

  2 maanden geleden
  "Van de gemeente hebben we al een tijd geleden een pretpakket gekregen: een flink aantal led-gloeilampen en een waterbesparende douchekop. " Welke gemeente is dat dan? Ik woon in de gemeente Deventer en heb hier niets van gezien.
 • Ferdi Karman

  2 maanden geleden
  Interessant om alle ‘feiten’ te lezen over het wel of niet verwarmen door een hout kachel of toch juist op gas ? Kan iemand de echte feitelijke berekeningen aandragen dat gas stoken schoner is dan hout ? En dan bedoel ik ook echt alle uitstoot mee te rekenen van het moment dat ze zoeken naar gas het bouwen van gas win installaties het produceren van de benodigde materialen daar voor en die weer vervoeren gas net aanleggen etc etc o ja en het onderhouden van het gas netwerk ben benieuwd
 • Jenny van Nijhuis

  2 maanden geleden
  Nou hier gaat de houtkachel Aan om de kosten te onderdrukken
 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  @Hendrik Willemsen houdt liever zichzelf voor de gek, net zoals veel houtkachelbezitters doen. Met houtstook stoot je nu eenmaal zeer veel troep uit, zelfs met een goede houtkachel. In een buitengebied ben je misschien mensen minder snel tot last, maar in sommige woonwijken loopt het helaas de spuigaten uit en is de overlast enorm. Met alle problemen voor de gezondheid van dien. Maar in ieder geval heeft het niets met “goed voor het milieu” te maken!
 • M. Hunnekink

  2 maanden geleden
  De eierwekker biedt hier juist uitkomst met 3 pubers in huis. 5 minuten douchen met waterbesparende douchekop. Even wennen maar inmiddels hoor ik niemand meer mopperen. Het stimuleert zelfs om een keertje extra te sporten bij de sportschool. Daar hebben ze namelijk geen wekker....;) Het resultaat? 8 kuub gas verbruikt in de maand september. Wij gaan nog even zo door dus.

In samenwerking met indebuurt Deventer