Volledig scherm
Ron König mag zich vanaf donderdag 6 juni officieel burgemeester van Deventer noemen. © FOTO HISSINK

Verwarring over verplaatsing koopavond Deventer rond installatie burgemeester König

UpdateEen bericht van de gemeente over de installatie van Ron König als nieuwe burgemeester van Deventer heeft voor verwarring gezorgd over de koopavond. 

König wordt 6 juni geïnstalleerd, op een donderdag. In een tweet eerder op de dag liet de gemeente weten dat de koopavond van 6 juni daarom verplaatst is naar 5 juni.

Het blijkt echter slechts om de openstelling van het stadhuis te gaan. Het stadhuis van Deventer is donderdag 6 juni open tot 16.00 uur. De locaties Bathmen en Schalkhaar zijn open tot 17.00 uur. ,,Deze mededeling betreft uitsluitend de gemeente zelf’’, zegt gemeentewoordvoerder Maarten-Jan Stuurman. Hij spreekt van een ‘koopavond’ op het stadhuis, op donderdag. ,,Dat wordt nu woensdagavond.’’

De dag voor zijn installatie is het stadhuis open tot 20.00 uur. De gemeente geeft aan dit te doen omdat de openingstijden van het stadhuis rond de installatie beperkt zijn. 

De gemeente Deventer plaatste later op woensdag een tweet om te verduidelijken hoe het daadwerkelijk zit.

  1. Voor het eerst erkent rechercheteam fouten in de Deventer moordzaak: ‘Je hebt toprechercheurs en mindere goden.’
    PREMIUM
    video

    Voor het eerst erkent recherche­team fouten in de Deventer moordzaak: ‘Je hebt toprecher­cheurs en mindere goden.’

    De recherche die in 1999 de moord op weduwe Jacqueline Wittenberg uit Deventer onderzocht erkent fouten te hebben gemaakt. Advocaat-generaal Diederik Aben van de Hoge Raad noemt delen van het onderzoek zelfs ‘geblunder’. Advocaat Geert-Jan Knoops, die de veroordeelde Ernest Louwes bijstaat, ziet inmiddels voldoende aanleiding om officieel te vragen om herziening van de twintig jaar oude en nog steeds geruchtmakende Deventer moordzaak.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer