Volledig scherm
© Foto: News United / Leo van 't Hul

Video | Brandstichting bij meerdere auto's in Deventer

DEVENTER - De brandweer is maandagochtend opnieuw uitgerukt voor meerdere autobranden op de hoek van het Groenewold met De Bredenhorst (Borgele) in Deventer. Doordat de branden op tijd werden ontdek door buurtbewonerst, bleef echt grote schade aan de getroffen auto's uit. Zeer waarschijnlijk gaat het om brandstichting.

In alle gevallen was de brand duidelijk zichtbaar boven op de band ontstaan, vlak onder de wielkast. In een enkel geval waren rond de auto's nog duidelijk zichtbaar half verbrande stukken krantenpapier zichtbaar. De politie doet nader forensisch onderzoek.

Om vier uur ontdekte een bewoner van een flat aan de Bredenhorst in Deventer dat er rook uit een auto kwam. Hij zag wat smeulen in de wielkap, haalde een emmer water en wist hiermee de brand te doven. Uit voorzorg werd de brandweer gebeld om te controleren of het vuur uit was.Tijdens het onderzoek op de parkeerplaats ontdekte de politie dat ook bij een 2e auto, geparkeerd naast de eerste, sporen van brandstichting waren. Hier is het vuur vanzelf gedoofd.

Tweede melding
Om exact half 5 kwam er een 2e melding binnen bij de brandweer, autobrand op de Groenewold. Hemelsbreed liggen de locaties nog geen 100 meter van elkaar. Het vermoeden is dat deze brandstichting gelijktijdig met de eerste is uitgevoerd, maar later werd opgemerkt. Ook hier was met kranten een vuurtje gemaakt in de wielkap, werd de situatie ontdekt door een bewoner, welke (al bellend met 112) de brandweer alarmeerde, maar ook zelf het vuur uit kreeg met een emmer water.

Al langere tijd wordt Deventer geteisterd met autobranden. Op het kaartje is te zien waar en wanneer een auto in vlammen op ging. Het kaartje is in de app niet te zien. Klik hier om deze te bekijken.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer