Volledig scherm
De Nico Bolkesteinlaan, 's morgens om 8 uur. Het schrikeffect van alle waarschuwingsborden is groter dan de daadwerkelijke overlast. © Beeld uit video

Video | Nico Bolkesteinlaan Deventer gaat 's nachts gedeeltelijk dicht

DEVENTER - De Nico Bolkesteinlaan gaat in de eerste weken van december 's nachts gedeeltelijk dicht. Het verkeer wordt dan ter hoogte van het Deventer ziekenhuis over een weghelft geleid door verkeersregelaars. Omdat de afsluiting pas plaatsvindt na de bezoekuren van het ziekenhuis wordt er weinig overlast voor het verkeer verwacht.

Vanaf half november wordt er gewerkt aan de rotondes bij het Deventer ziekenhuis. Ruim een week voor die tijd stonden er al matrixborden die het verkeer waarschuwden over overlast. In de praktijk blijkt dat tot nu toe erg mee te vallen. Dat blijft vermoedelijk ook zo, behalve in de nachten dat er aan de rotondes gewerkt wordt en er maar een weghelft beschikbaar is. Dat is van 1 tot 14 december het geval, tussen 20.00 uur en 06.00 uur de volgende dag.

,,De afsluiting vindt plaats na de bezoekuren aan het ziekenhuis en we zetten verkeersregelaars in. Daarom zal ook deze overlast niet groot zijn," verwacht Maarten-Jan Stuurman, voorlichter van de gemeente Deventer.

Onveilig
De rotondes bij het ziekenhuis worden aangepakt om ze veiliger te maken. Te vaak gebeurden daar ongelukken, met name met fietsers. Het fietspad, dat tweerichtingsverkeer was, wordt eenrichtingsverkeer. Ook komt er een trottoir en voetgangersoversteekplaats. De werkzaamheden duren in totaal tot half december. De gemeente raamt de totale kosten op 420.000 euro, waarvan Deventer zelf 190.000 euro voor haar rekening neemt. De rest draagt de provincie bij.

26 ongevallen
Tussen 1 juni 2010 en 1 juni 2015 hebben zich op de twee rotondes in totaal 26 ongevallen voorgedaan. In zestien gevallen was hier een fietser of snorfietser bij betrokken. Van deze zestien 'fietsongevallen' hadden er elf plaats op de fietsoversteek ter hoogte van de westelijke rotonde.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer