Volledig scherm
Werkzaamheden Wilhelminabrug © Erna Lammers

Video | Nog even hinder bij Wilhelminabrug Deventer

DEVENTER - Tot en met 4 november is de doorgaande weg onder de Wilhelminabrug op werkdagen afgesloten tussen 9.00 en 16.00 uur. De Wilhelminabrug zelf is sinds dinsdag weer normaal te gebruiken.

Nu de werkzaamheden aan het wegdek afgerond zijn, is de onderzijde van de brug aan de beurt. Om veilig te kunnen werken en overal bij te kunnen worden op dit moment steigers bevestigd aan de onderzijde van de brug. Daarna kan de brug gezandstraald en vervolgens geschilderd worden.

Dat is de laatste fase van het grote onderhoud dat Rijkswaterstaat sinds deze zomer uitvoert aan de Deventer Wilhelminabrug. Het autoverkeer tussen de Welle en het Pothoofd blijft overdag nog enige hinder van ondervinden van de werkzaamheden tussen 9 uur 'morgens en 4 uur 's middags. Fietsers kunnen er wel langs.

Aan de andere kant van de burg, bij de Bolwerksweg volgen ook werkzaamheden. Van maandag 7 november tot en met vrijdag 18 november is op weekdagen de doorgang onder de brug dicht van 7 tot 18 uur voor al het verkeer.

In de video is te zien wat ze nu precies aan het doen zijn met de brug.

Tot 4 november is de doorgaande weg onder de brug afgesloten.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer