Volledig scherm
Wethouder Frits Rorink in het riool. © Ronals Hissink

Video | 'Prachtklus' in Deventer riool

DEVENTER - Een team van restauratiebedrijf Venema werkt een meter of vier onder de grond aan het onderhoud van het eeuwenoude riool. Het is prachtwerk, zegt directeur Johan Venema, met wel het risico op ratten en ontlasting om je heen.

Het meest bijzondere afvoerputje van Deventer ligt in de Keizerstraat. Op de kruising met de Pikeursbaan, verdwijnen onder het putdeksel via een smal trappetje elke dag mensen van het gerenommeerde restauratiebedrijf Venema onder de grond., ,Onze mensen werken liever in het Deventer riool, dan aan de restauratie op Amsterdam Centraal Station'', zegt Venema veelzeggend.

Het riool is circa 180 jaar oud. De stenen gang is in de loop der jaren door generaties ratten aangetast. Het metselwerk vertoonde op heel veel plaatsen gaten, zowel in de ronding als op de verhoging langs de zijkanten. Daardoor kwam de stabiliteit in gevaar en waren de renovatiewerkzaamheden nodig. De ingang van het riool bevindt zich aan het begin van de Keizerstraat, naast de brillenwinkel Intervisie. Hoog in de werkkeet van 2 verdiepingen is er door een video verbinding zicht op wat zich in de gangen afspeelt, om zo de veiligheid van de medewerkers te garanderen.

Het is nog onduidelijk hoeveel tijd Venema nodig heeft om de klus te klaren. ,, Maar voor Dickens is alles hier weg" aldus Johan Venema.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer