Vier Deventer roeisters doen mee aan een van de meest prestigieuze roeiwedstrijden ooit: ze varen de Atlantische oceaan over

VIDEOJe ego moet in de cabines blijven. Astrid Janse uit Deventer windt er geen doekjes om. Als ze eind dit jaar aan de oversteek van de Atlantische Oceaan begint in een roeiboot, moet het viertal roeisters, de Dutchess of the Sea, een geoliede machine zijn. Dat elkaar er doorheen sleept, steunt en positief houdt. En geniet.

Ze zijn al ruim een jaar in voorbereiding voor de Talisker Whisky Atlantic Challenge, een roeiwedstrijd van de Canarische Eilanden naar het Caribische eiland Antigua. Ruim 4700 zeekilometers over de Atlantische Oceaan. 'Ze’ zijn naast de 53-jarige Janse ook Remke van Kleij (58), Désirée Kranenburg (52) en Bela Evers (52). Samen vormen ze de Dutchess of the Sea

 1. LIVE | Corona in de regio: sportclubs, theaters en musea hebben het zwaar en spandoeken voor leraren

  LIVE | Corona in de regio: sportclubs, theaters en musea hebben het zwaar en spandoeken voor leraren

  Sportclubs en grote culturele instellingen hebben het zwaar nu ze vanwege de coronamaatregelen hun deuren dicht houden. Financiële problemen liggen op de loer. En ook vandaag wordt het weer prachtig lenteweer., met nog hogere temperaturen dan gisteren. Toen werd veelal geluisterd naar de oproep van het kabinet om thuis te blijven. Wat doen mensen vandaag? Houden ze zich aan de regels of raken de parken en stranden vandaag toch wel?
 2. Deventer echtpaar mist repatriëringsvlucht vanuit Sydney: ‘Vanuit onze hotelkamer zagen we hét vliegtuig vertrekken’
  PREMIUM

  Deventer echtpaar mist repatrië­rings­vlucht vanuit Sydney: ‘Vanuit onze hotelkamer zagen we hét vliegtuig vertrekken’

  Door een vertraging van hun vlucht van Brisbane naar Sydney misten Jeltje van Essen (66) en Henk Muller (70) vandaag hun repatriëringsvlucht van Sydney naar Nederland. Het Deventer echtpaar werd onlangs nog wereldberoemd vanwege de koalawantjes die ze breiden na de verwoestende bosbranden in Australië. ,,Vanuit het raam van de hotelkamer zagen we het vliegtuig vertrekken.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer