Na vijf jaar heeft Eric Beumer uit Deventer eindelijk een batterij om zonne-energie in op te slaan verkocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Na vijf jaar heeft Eric Beumer uit Deventer eindelijk een batterij om zonne-energie in op te slaan verkocht. © Eigen foto

Vijf jaar na oprichten bedrijf verkoopt Deventer duurzaamheidspionier eerste batterij voor opslag zonne-energie

Eric Beumer (56) zag vijf jaar geleden een gat in de markt: batterijen voor particulieren om de stroomopbrengst van zonnepanelen in op te slaan. Maar een half decennium later stond de verkoopmeter nog op nul. Tot deze week. De Deventer ondernemer heeft eindelijk zijn eerste accu aan een huizenbezitter in Olst verkocht. ,,Geweldig. Dit is de toekomst.’’

4 reacties

 • Jan Vermeulen

  2 maanden geleden
  Echt 5 jaar aan een accu gewerkt. En dan ook nog een gek gevonden die er een koopt. Ik denk dat je beter vertegenwoordiger kunt worden. Stroom opslaan in accu's is zo achterhaald. Beste man hoe lang starten wij al auto's met een accu. Begin 1900. En na 120 jaar staat nog steeds die accu in een auto om te starten. Of wil jij een schuur bouwen bij elk huis wat vanbinnen een accu is. Accu's zijn de grootste milieu aanslag die we ooit uitgevonden hebben.
 • J. Diderik

  2 maanden geleden
  Als ik die enorme grote kast zie, weet ik nou al: geen ruimte voor. En er zijn nieuwe accu's op de markt die heel veel langer meegaan dan de huidige Li-On, nadeel ze zijn een stuk groter, maar bevatten geen Kobalt en andere zeldzame stoffen meer. Ik wacht nog even, heb sinds vorig jaar 10 panelen met micro omvormers.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Wil graag wat meer over die accu's weten. De groote, het type etc. Een kennis heeft zelf een accu samen gesteld van 16 losse cellen, elk 280 watt.
 • Albert Brilman

  3 maanden geleden
  Hoe zit het met het teruglopen van de capaciteit van de accu's?
 1. Clubiconen over hun IJsselderby-gevoel: ‘De haat bij Go Ahead zit dieper dan bij PEC Zwolle’
  PREMIUM

  Clubiconen over hun IJsselder­by-ge­voel: ‘De haat bij Go Ahead zit dieper dan bij PEC Zwolle’

  De spanning bij de spelers van Go Ahead Eagles en PEC Zwolle neemt toe, de supporters tellen de uren af naar zondagmiddag 12.15 uur. De IJsselderby is de wedstrijd van het jaar in de eredivisie voor Deventer en Zwolle. Herkenbaar, zeggen de clubiconen van Go Ahead en PEC, al is er veel veranderd sinds zij aan de aftrap stonden. Over rivaliteit, sportieve druk en de hegemonie aan de IJssel.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer