Volledig scherm
Raadszaal Deventer. Foto ter illustratie. © Erna Lammers

Vijf oppositiefracties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvisie

Deventer Belang, VVD, Deventer Sociaal, DeventerNu en Denk doen niet mee aan het debat over de veelbesproken Cultuurvisie. Voorafgaand aan het debat is in een besloten vergadering geheimhouding gelegd op een volgens de fracties relevant dossier voor de Cultuurvisie. Toen het ordevoorstel van Bert Kleine Schaars (Deventer Belang) voor uitstel van het cultuurdebat werd afgewezen, besloten de fracties na kort beraad de raadsvergadering te verlaten. 

De actie is de partijen op zware kritiek van de overige fracties komen te staan. De een sprak van een schande, de ander vond het koeioneren en beneden alle peil. Of zoals een van de raadsleden uitriep tijdens een korte schorsing: wat een gekloot hier toch altijd. 

De overige fracties  - de coalitiepartijen plus ChristenUnie - besloten na een korte pauze toch het debat te laten doorgaan. Voorzitter Ron König noemt dit een goed besluit al is het wel een vervelende situatie. Hij vindt dat de raad hier nog eens goed met elkaar over moet napraten.

Hoewel iedereen spreekt van een bizarre situatie, is de humor nog wel aanwezig. Raadslid Henrike Nijman (ChristenUnie) nam net het woord namens de ‘voltallige oppositie'. 

In de vergadering van vanavond moet duidelijkheid komen over de toekomst van onder meer het Speelgoedmuseum en het Burgerweeshuis.

Volledig scherm
Bert Kleine Schaars Deventer Belang Deventer © Gemeente Deventer
  1. Ernstig zieke Voorstenaar Mark Gilligan (54) trekt ten strijde tegen slopende ziekte MS

    Ernstig zieke Voorste­naar Mark Gilligan (54) trekt ten strijde tegen slopende ziekte MS

    Mark Gilligan wil niet langer lijdzaam toezien hoe hij steeds verder aftakelt. Hij verkiest de aanval tegen de slopende ziekte multiple sclerose (MS). De 54-jarige Voorstenaar is een crowdfundingactie gestart. Die moet 75.000 euro opleveren zodat hij in Mexico of Rusland een stamceltransplantatie kan ondergaan. Deze behandeling wordt in Nederland (nog) niet aangeboden. De actie kent een vliegende start: in een week is er al bijna 18.000 euro gedoneerd.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer