Volledig scherm
Dj Paul Elstak komt naar Deventer. © ANP

Vijf tips voor dit weekend: Bezoek PEC Zwolle of ga dansen in Deventer

Voor iedereen die niet de hele middag bij de barbecue wil doorbrengen of die na het wekelijkse boodschappen doen en autowassen iets gaat ondernemen hebben we hier vijf tips uit het gebied van de Stentor.

1. PEC Zwolle houdt zaterdag vanaf 13.00 uur zijn jaarlijkse open dag. Fans van de Zwolse voetbalclub mogen in het stadion rondkijken en spelers spreken en de hand schudden.  Verder zijn er fan-artikelen en activiteiten voor kinderen.

2. Op het evenemententerrein De Kuip in Comschate / Deventer wordt zaterdag de eerste outdoor editie van Absolute 90's gehouden. Het terrein wordt volgens de organisatie omgebouwd tot een '90's arena'. Er zijn optredens van dj Paul Elstak, Captain Jack, T- Spoon, en er zijn dj's van het Q-Music Foute Uur. Het festival begint om 13 uur.

3. Op het grootste stuifzandgebied van Europa, het Kootwijkerzand bij Apeldoorn, wordt zaterdag 15 juli het Theater op ’t Zand gehouden. Het festival is van 13 tot 21 u. en er is muziek, dans, theater en kunst.

4. In het Kuinderbos in Noordoostpolder wordt Eventing Emmeloord gehouden. Het is een internationaal evenement met bekende ruiters uit binnen- en buitenland. Ook is er een landleven-markt en een polderkampioenschap touwtrekken.

5. Tussen de 250 en 500 kramen staan er zondag in en rond de IJsselhallen in Zwolle. Dan wordt daar een snuffelmarkt gehouden. Er staan kramen met spulletjes uit grootmoeders tijd, curiosa, boeken, platen, materiaal van zolderopruimingen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer