De vijvers in het park van Dimence Groep in Deventer, met op de achtergrond de Brinkgreverweg, zijn roodgekleurd. De kleur wordt veroorzaakt door een waterplant: de grote kroosvaren.
Volledig scherm
PREMIUM
De vijvers in het park van Dimence Groep in Deventer, met op de achtergrond de Brinkgreverweg, zijn roodgekleurd. De kleur wordt veroorzaakt door een waterplant: de grote kroosvaren. © Ronald Hissink

Vijvers Dimence Groep in Deventer kleuren rood door waterwoekeraar: zorginstelling grijpt in

Ruim twee jaar geleden werd-ie voor zover bekend voor het eerst in Deventer aangetroffen. De grote kroosvaren, een kleine waterwoekeraar die bedreigend is voor het onderwaterleven. De sloot waarin de plant toen werd aangetroffen, is meteen leeggeschept. Dezelfde plant woekert nu in de vijvers bij Dimence Groep. ,,We doen er alles aan om verdere verspreiding te voorkomen.”

 1. Hoe lossen we de wooncrisis op? Dit zeggen de experts. ‘De markt is een piramidespel geworden’
  PREMIUM
  De Huisbazen
  8

  Hoe lossen we de wooncrisis op? Dit zeggen de experts. ‘De markt is een piramide­spel geworden’

  Wonen is geen vanzelfsprekendheid meer in Nederland. Alleen als je veel geld te besteden hebt maak je nog kans binnen een redelijke termijn geschikte woonruimte te bemachtigen. De rest staat in de rij, met starters voorop, en ziet de prijzen verder stijgen. Dat doet pijn, blijkt uit de reacties op onze verhalen over de wooncrisis. Is er hoop? Ja, maar het wordt eerst nóg erger. „Voordat we weer evenwicht hebben zitten we in 2045.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer