De vijvers in het park van Dimence Groep in Deventer, met op de achtergrond de Brinkgreverweg, zijn roodgekleurd. De kleur wordt veroorzaakt door een waterplant: de grote kroosvaren.
Volledig scherm
PREMIUM
De vijvers in het park van Dimence Groep in Deventer, met op de achtergrond de Brinkgreverweg, zijn roodgekleurd. De kleur wordt veroorzaakt door een waterplant: de grote kroosvaren. © Ronald Hissink

Vijvers Dimence Groep in Deventer kleuren rood door waterwoekeraar: zorginstelling grijpt in

Ruim twee jaar geleden werd-ie voor zover bekend voor het eerst in Deventer aangetroffen. De grote kroosvaren, een kleine waterwoekeraar die bedreigend is voor het onderwaterleven. De sloot waarin de plant toen werd aangetroffen, is meteen leeggeschept. Dezelfde plant woekert nu in de vijvers bij Dimence Groep. ,,We doen er alles aan om verdere verspreiding te voorkomen.”

 1. Joren Bloem uit Hall vergroot motor bij wielerploeg van Tietema en Harmeling: ‘Dit is al een profploeg’
  PREMIUM
  wielrennen

  Joren Bloem uit Hall vergroot motor bij wieler­ploeg van Tietema en Harmeling: ‘Dit is al een profploeg’

  Joren Bloem (23) boekte afgelopen seizoen zijn eerste aansprekende resultaten in kleinere internationale koersen, en stapte zodoende over van de ene continentale ploeg Abloc naar nieuwkomer TDT-Unibet. Voor de Achterhoeker bleek de werkelijkheid bij zijn nieuwe ploeg nog mooier te zijn dan dat hij had verwacht. Vandaag eindigde hij als tweede in de tweede etappe van Olympia’s Tour.
  Marle

In samenwerking met indebuurt Deventer