Impressie van de gevel van de nieuwbouw aan de IJssel, als het filmtheater volgend voorjaar na jaren van vertraging en tegenslagen bij de bouw eindelijk klaar moet zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van de gevel van de nieuwbouw aan de IJssel, als het filmtheater volgend voorjaar na jaren van vertraging en tegenslagen bij de bouw eindelijk klaar moet zijn. © filmtheater Mimik

Viking: extra geld nodig, anders dreigt snel faillissement

Voor De Viking dreigt voor het einde van het openingsjaar het faillissement, als extra financiële middelen en garanties van de gemeente uitblijven. Directeur Rob van den Hove en Raad van Toezicht sluiten stoppen en opstappen niet uit, als op korte termijn zekerheden van de gemeente uitblijven. Ook met een eenmalige, extra subsidie van 2,5 ton, zoals het college van B en W voorstelt, is de bijdrage ‘volstrekt onvoldoende’. Dat staat in een brief van het filmtheater aan de gemeenteraad, die niet overal goed valt.

 ,,Onsmakelijk’’, zegt Henk Groothuis (coalitiepartij CDA) over de brief. ,,Chantage is een zwaar woord, maar dit lijkt er wel op.’’ Hij spreekt van een ongepast scherpe toon in de brief, met verwijten en weinig zelfreflectie. ,,Het gaat er ook aan voorbij dat het Vikingbestuur, tot de directeur kwam, telkens stelde dat het kan binnen de subsidie-afspraken.’’

  1. LIVE | Burgemeester Apeldoorn blikt positief terug op eerste terrasdag, skatebaan Zwolle ook weer open

    LIVE | Burgemees­ter Apeldoorn blikt positief terug op eerste terrasdag, skatebaan Zwolle ook weer open

    Het is 1 juni en om klokslag 12.00 uur gingen de terrassen en musea weer open. Veel mensen stonden rond het middaguur al te wachten langs de stoeltjes en terrastafeltjes en er werd massaal afgeteld. Na de heropening ontstonden wachtrijen, maar werd er ook als vanouds weer genoten van een heerlijk drankje. Bij recreatieplassen en langs de IJssel was het ook druk. Op sommigen plekken werd het zelfs te druk en dus werden parkeerplaatsen afgesloten bij enkele recreatieplassen. Hoe verloopt deze veelbesproken 1 juni verder? Mis niets in ons liveblog.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer