Virtual reality in het Deventer ziekenhuis: met de bril op door Drenthe fietsen

VideoBijna niemand wil in een ziekenhuis zijn. Alleen, soms heb je geen keus. Virtual reality kan in enkele gevallen een uitkomst bieden. Daarvan zijn ze overtuigd geraakt in het Deventer Ziekenhuis. Niet om patiënten virtueel te verwelkomen, maar om hen juist elders te laten wanen. 

Een fietstochtje door Drenthe. Dick Nagtegaal uit Wesepe maakt er sinds kort regelmatig een. Of de regen nou met bakken uit de hemel komt zetten of niet, hij klimt op de fiets, geniet van de natuur en maakt z'n kilometers. Onderwijl zit hij te dialyseren. Want dat fietstochtje, dat maakt hij in én vanuit het Deventer Ziekenhuis. Op een zogenoemde dialysefiets en met een virtual reality bril. Hij vindt het heerlijk, zegt hij. ,,Ik heb het gevoel alsof ik ergens anders ben.”

  1. Deze cadeaus en surprises gaven jullie vanavond aan elkaar

    Deze cadeaus en surprises gaven jullie vanavond aan elkaar

    Het heerlijk avondje is weer gekomen. De één toog met de familie naar een restaurant om daar lekker te eten. Bij de ander kwam de goedheiligman met zijn pieten persoonlijk langs om een zak vol cadeautjes te brengen. Het is een avond van mooie surprises en oprechte gedichten en ook op social media ontkwam je vanavond niet aan pakjesavond. De Stentor zette een aantal inkijkjes in huiskamers voor je onder elkaar. Zo vierde Oost-Nederland pakjesavond:

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer