Tientallen vissen zijn uit de watergangen in de Vijfhoek gevist: vervuild water kwam in de sloten in de wijk terecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Tientallen vissen zijn uit de watergangen in de Vijfhoek gevist: vervuild water kwam in de sloten in de wijk terecht. © Ronald Hissink

Vissen sterven massaal in Deventer woonwijk: ‘Bewoners zelf zijn de oorzaak’

De massale vissterfte op de Vijfhoek deze week komt niet doordat rioolwater over gestort is in de watergangen van de Deventer woonwijk. Het was een overloop van vervuild hemelwater dat voor de stank en zuurstofgebrek in de sloten zorgde. De gemeente vermoedt dat in de loop der jaren verschillende Vijfhoekbewoners hun afvalwater per ongeluk op het verkeerde systeem zijn gaan lozen.

3 reacties

 • Henk Gieteling

  3 maanden geleden
  Ik ben benieuwd hoe die nieuwe overstort bij het gemaal werkt. Vrij kort nadat die deze winter aangelegd was, stroomde daar terplekke water het gemaal uit, de watergang in. En het regende niet! Dát was nooit eerder te zien geweest en ik kom er dagelijks. Stentor, bel eens met het waterschap DWOD: Meneer Stuurman, vermoedt...... maar dat wordt betwijfeld. Wat is het echte verhaal? En hoe vies/ onveilig zijn onze mandelige sloten nu langs De L. Springerlaan?
 • Vanessa Schuphof

  3 maanden geleden
  Dit is incident geweest en heeft niks met foute aansluitingen te maken. Dan zou het probleem ook bij volgende regenbuitje weer optreden. Schuld bij bewoners leggen, schaam je gemeente. Dhr. gietman heeft waarschijnlijk gelijk. Dit kunnen de diverse adviesbureaus uit Deventer wel bevestigen. Het incident heeft zich al voor vorig weekend voorgedaan. Heb maandag doe vissen bij gemeente gemeld, woensdag avond melding bij waterschap gedaan en daarop is pas donderdag actie ondernomen. Mvg,Alfred
 • John Lafeber

  3 maanden geleden
  Niet de schuld bij de burgers leggen, maar bij de ontwikkelaar van de wijk.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer