Deventer burgemeester Ron König heeft op Colmschate-zuid tijdelijk een camera geplaatst na een bijtincident met een hond en vervolgens escalatie van geweld.
Volledig scherm
PREMIUM
Deventer burgemeester Ron König heeft op Colmschate-zuid tijdelijk een camera geplaatst na een bijtincident met een hond en vervolgens escalatie van geweld. © Thinkstock

Vlam in pan, ruiten ingegooid en angst op Colmschate na doodbijten hondje; cameratoezicht herstelt rust

UPDATEEen hondje dat door een andere viervoeter wordt doodgebeten, waarna woede en geweld ontstaan, ruiten van een woning zijn ingegooid en meerdere personen zijn mishandeld en bedreigd. Er is grote angst om aangifte te doen en getuigen melden zich niet bij de politie uit vrees voor represailles.

  1. Rechter verdedigt vonnis Özcan Akyol-bedreiger: ‘werkstraf wél passend en hij schaamt zich rot’
    PREMIUM

    Rechter verdedigt vonnis Özcan Aky­ol-bedreiger: ‘werkstraf wél passend en hij schaamt zich rot’

    De bedreiging van de Deventer schrijver Özcan Akyol en diens dochtertje noemt persrechter Ronald van Vuure ‘een hele lelijke en nare’, maar tegelijkertijd wijst hij op de in zijn ogen passende straf die uitgedeeld is aan Willem R. (31). ,,Een hogere straf dan standaard.’’ Daarmee reageert hij op de roep van Tweede Kamerleden om online bedreigingen harder aan te pakken naar aanleiding van deze zaak.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer